Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met de restrictiemodus van Instagram kun je mensen ‘shaduwbannen’

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2019, 10:03 CategorieApplicaties

Instagram heeft de restrictiemodus uitgerold, waarmee je gebruikers kunt ‘schaduwbannen’. Alleen zij zien dan nog de reactie die ze posten. Wanneer je een volger of gebruiker ‘schaduwbant’, dan zien andere mensen hun achtergelaten reacties dus niet meer.

Restrictiemodus Instagram geeft je meer controle over reacties

Instagram rolt nu een restrictiemodus uit waarmee je andere mensen hun ‘schaduwbannen’. Dat is een letterlijk vertaalde term uit het Engels (shadow banning) waarmee je voorkomt dat andere mensen reacties van die persoon zien. De persoon die je op deze manier bant, ziet in feite niet dat die verbannen is en kan gewoon blijven reageren. Echter, de rest van de mensen die je volgen en op je posts reageren, zien die posts niet voorbijkomen. Mochten mensen ervoor kiezen, dan kan het bericht nog wel bekeken worden, legt de dienst uit.

Wanneer je iemand ‘schaduwbant’ (dat kan via diegene zijn profiel, via je privacyinstellingen of via een geplaatste comment), dan kun je als eigenaar van het profiel ervoor kiezen de comment alsnog toe te laten, hem te verwijderen of hem te negeren. Andere mensen zien wel dat iemand iets geplaatst heeft (zoals op Twitter), maar zien de inhoud dan niet direct zonder erop te tappen. ‘Schaduwban’ je iemand, dan kun je ook niet zomaar persoonlijke berichten ontvangen. Die komen dan in een speciale map terecht van Instagram.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.