Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oppo Reno2 en Reno2 Z gepresenteerd: quad camera en 5x hybride zoom

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2019, 17:00 CategorieAndroid

Oppo heeft vandaag in Londen de nieuwe Reno2-serie gepresenteerd voor de Europese markt. De nieuwe smartphones hebben diverse fotografiemogelijkheden, waarbij de Reno2-serie beschikt over een quad camera-setup aan de achterkant.

Oppo Reno2

De Oppo Reno2 beschikt over een amoled-scherm van 6,5-inch in een resolutie van 2.400 bij 1.800 pixels. Dit geeft een screen-to-body-verhouding van 93 procent. Het toestel is voorzien van Corning Gorilla Glass 6 aan de voorkant en achterkant. Het toestel draait op een Snapdragon 730-processor, 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een capaciteit van 4.000 mAh met VOOC Flash Charge 3.0 om deze snel op te kunnen laden.

De Oppo Reno2 is uitgerust met in totaal vijf camera’s. Achterop vinden we vier camera’s terug. Een hoofdcamera van 48 megapixel, een groothoeklens van acht megapixel, een telelens van dertien megapixel en een monolens van twee megapixel. De telelens beschikt over 5x hybride zoom en tot 20x digitale zoom. Net als de Oppo Reno en Oppo Reno 10x Zoom is de Reno2 opnieuw uitgerust met een haaienvin. Deze pop-up camera beschikt over zestien megapixel.

Oppo Reno2 Z

De Oppo Reno2 Z heeft een amoled-scherm van 6,5-inch met een resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels. Hiermee beschikt het toestel over een screen-to-body-ratio van 91 procent. Het toestel heeft een MediaTek MTK MT6779 (P90)-processor, 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen. Ook dit model beschikt over een 4.000 mAh-batterij.

De Oppo Reno2 Z heeft een normale pop-up camera die recht omhoog uit de behuizing komt. Ook deze camera heeft zestien megapixel. Achterop vinden we ook vier camera’s, maar de setup is net iets anders in vergelijking met de reguliere versie. Er is een hoofdcamera van 48 megapixel, groothoeklens van acht megapixel, monolens van twee megapixel en een portretlens van twee megapixel. De telelens ontbreekt dus op dit model en ook is de processor wat langzamer dan bij de reguliere Reno2.

Beide toestellen draaien op Android 9.0 Pie met ColorOS 6.1. Laten we hopen dat Oppo snel een upgrade naar Android 10 uit zal voeren.

Uitgebreide fotografiemogelijkheden

Fotografie staat centraal bij de Reno2-serie. Oppo introduceert op deze toestellen een Ultra Dark Mode voor fotografie in het donker, een Ultra Wide Mode voor landschapsfoto’s, een Ultra Macro Mode (alleen Reno2) tot 2,5 centimeter afstand en een geavanceerde portretmodus. Ook video’s moeten beter tot hun recht komen met de Ultra Steady Video Mode. Deze moet zelfs bij de meest extreme bewegingen zorgen voor een stabiele opname. Oppo levert standaard een nieuwe videobewerkingsapp met de naam SOLOOP, waarmee gebruikers op eenvoudige wijze hun eigen video’s kunnen bewerken.

Prijs en beschikbaarheid

De Reno2 is verkrijgbaar in de kleuren Luminous Black en Ocean Blue. De Reno 2Z zal te koop zijn in de kleuren Luminous Black en Sky White. De Oppo Reno2 ligt op 18 oktober in de winkels voor 499 euro. De Reno2 Z ligt op dezelfde dag in de winkels voor 349 euro.


€ 394,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.