Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Siri gaat ook andere berichtendiensten en belapps ondersteunen’

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2019, 10:18 CategorieiPhone

Later dit jaar moet er een software-update voor Siri verschijnen die de stemassistent in staat stelt andere berichtendiensten te gebruiken. Op een later moment moet de persoonlijke assistent ook andere applicaties voor het bellen gaan ondersteunen.

Siri breidt ondersteuning apps uit

Bloomberg schrijft dat Siri, de stemassistent op iPhones en iPads, later dit jaar een update krijgt die de persoonlijke assistent in staat stelt andere berichtendiensten te gebruiken. Op een later moment moeten ook andere telefoonapplicaties ondersteund worden. Als je dit nu voor elkaar wil krijgen, dan moet je duidelijk de app noemen die je gebruiken wil. Als je dat niet doet, dan schakelt ze automatisch over op de standaardapplicaties die Apple vooraf installeert. Appontwikkelaars moeten hun apps hier wel voor updaten straks.

Als het zover is, dan leert Siri mettertijd welke apps je graag gebruikt. Dat kan per contactpersoon verschillen en ook dat verschil kan ze onthouden. Apple voert de laatste tijd meerdere veranderingen door aan de digitale assistent. Zo kan de stemassistent beter omgaan met third-party muziekstreamingdiensten, zoals Spotify. Maar hier dien je nog steeds specifiek om Spotify te vragen, anders schakelt ze automatisch over op Apple Music. Wanneer de update precies verschijnt, is helaas niet naar buiten gekomen op dit moment.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.