Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter rolt Lights Out-modus uit voor Android-gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2019, 9:30 CategorieApplicaties

Twitter rolt momenteel een aangepaste donkere modus uit voor Android-gebruikers, die het bedrijf Lights Out genoemd heeft. In tegenstelling tot de traditionele zwarte modus, waar de kleuren overgaan op donkerblauw, kun je nu voor een zwart alternatief kiezen.

Lights Out-modus voor Twitter

Met de opkomst van amoled-schermen op smartphones en tablets, wordt het voor appmakers steeds belangrijker een donkere modus aan te bieden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een dergelijke modus beter is voor de accu van het apparaat en de ogen van de gebruiker, dus waarom zou je het niet doen? Twitter plaagt ons al maanden met een zogenaamde Lights Out-modus: dit is een zwart alternatief voor de dark mode die nu al beschikbaar is, waar de kleuren donkerblauw gepresenteerd worden. Nu gaan de lichten toch echt uit.

En die Lights Out-modus wordt vanaf nu uitgerold naar gebruikers op Android, nadat eerder iOS-gebruikers de update al hadden ontvangen. Je kunt de modus activeren en beheren binnen de instellingen van de Twitter-app, nadat je de update gedownload hebt. Het kan zijn dat je de applicatie moet forceren om te stoppen voordat de update goed geïnstalleerd wordt, maar uiteindelijk komt Lights Out gewoon jouw kant op. Je vindt de officiële app van het sociale netwerk in Google Play, waar de nieuwste versie vanaf nu te vinden is.

 • Twitter
 • Delen:

Reacties

 1. Leon
  25 oktober, 2019 om 11:45

  Het is vooral beschikbaar bij sommige beta gebruikers. Maar er is een manier hoe Lights Out op Twitter voor Android handmatig in te schakelen.
  Controleer eerst op updates in de Google Play Store. Als je Lights Out op Twitter voor Android wilt gebruiken, moet je ten minste versie 8.18.0 hebben, de nieuwste versie.

  Zodra die hebt via de play store , moet je de Twitter-app “Forceer stoppen”. Er zijn veel manieren om dit te doen, afhankelijk van je telefoon. Op de meeste Androids zou je de app Instellingen moeten kunnen openen, naar je lijst met geïnstalleerde apps gaan, Twitter selecteren en vervolgens “Forceer stop” kiezen.

  Vanuit hetzelfde menu moet je vervolgens de pagina “Opslag & cache” openen en vervolgens “Opslag wissen” kiezen. Maak je geen zorgen, je bent nog steeds aangemeld! Hiermee worden al je instellingen en cache gewist en wordt Twitter gedwongen standaardinstellingen te verwijderen.

  Nu komt het belangrijke deel van de truc, open de Twitter-app en schakel vrijwel onmiddellijk terug naar de app Instellingen en “Forceer stop” open Twitter een tweede keer . Daarna in het instellingen menu de donkere modus inschakelen. Je moet nu Lights Out ingeschakelen. Succes!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.