Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adobe brengt Illustrator-applicatie ergens in 2020 naar iPad

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2019, 17:23 CategorieApplicaties

Adobe heeft bekendgemaakt dat de Illustrator-applicatie voor de iPad ergens volgend jaar gelanceerd zal worden. Net zoals met Photoshop voor de iPad is de software helemaal opnieuw opgebouwd, zodat de bediening van de app voor touchscreen geoptimaliseerd kon worden.

Illustrator voor iPad onderweg

Eerder vandaag kregen we al het nieuws over Photoshop voor de iPad en nu brengt Adobe het nieuws naar buiten dat Illustrator ook zijn opwachting maakt. De app zal helemaal opnieuw ontworpen worden zodat die geoptimaliseerd is voor de tablet van Apple. Daarnaast is er ondersteuning voor de stylus van Apple, de Apple Pencil. Adobe is nu bezig met het uitwerken van verschillende concepten voor de app; waarschijnlijk zul je dus ten tijde van de release wederom een beperkte app aantreffen. Maar er worden nu al updates beloofd.

Via de Creative Cloud van Adobe kunnen gebruikers straks bestanden bewerken en snel schakelen tussen een computer en de iPad. Daarnaast zullen er exclusieve iPad-functies komen. Zo kun je straks een foto maken van een schets en die meteen omzetten naar vector shapes. Uiteraard mag je rekenen op allerlei functies die je nu ook al tegenkomt in de pc-versie. In de basis zullen beide programma’s niet verschillen en treedt er ook geen verschil van kwaliteit op wanneer je het werk overzet van de ene naar het andere apparaat.

De app moet ergens in 2020 gaan verschijnen. De verwachting is dat dit aan het einde van het jaar gebeurt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.