Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Data Facebook- en Twitter-gebruikers in te zien door ontwikkelaars

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2019, 9:25 CategorieApplicaties

Facebook en Twitter melden dat de persoonlijke gegevens van honderden gebruikers mogelijk ongeoorloofd bekeken zijn door ontwikkelaars, wanneer die gebruikers dezelfde accounts gebruikten om in te loggen bij apps die gedownload waren via de Google Play Store.

Data Facebook en Twitter in te zien door ontwikkelaars

Maandag kondigen Facebook en Twitter aan dat de data van honderden gebruikers mogelijk ongeoorloofd ingezien zijn door ontwikkelaars, nadat ze zelf hun accounts gebruikten om in te loggen bij applicaties die gedownload waren via Google Play. CNBC schrijft dat iOS-gebruikers mogelijk niet getroffen zijn. De socialmediagiganten waren door externe beveiligingsonderzoekers op de hoogte gebracht. Eén development kit, One Audience, gaf ontwikkelaars toegang tot persoonlijke info, zoals gebruikersnamen en e-mailadressen.

Als iemand inlogde met een Twitter-account bij een andere app, dan waren de meest recente tweets ook zichtbaar. Apps die mogelijk je persoonlijke data op deze manier gelekt hebben, zijn onder meer fotobewerkingsapplicaties als Giant Square en Photofy. In een reactie op dit lek laat Facebook weten dat de informatie die gedeeld is met een andere app gelekt kan zijn of worden, maar in welke mate is afhankelijk van de app en de verleende rechten. Twitter laat verder mensen op Android weten wanneer ze getroffen zijn door het lek van de ontwikkelaarskit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.