Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Files by Google-app streamt lokale media naar Chromecast

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2019, 9:30 CategorieApplicaties

De applicatie Files by Google, voorheen Files Go, heeft een nieuwe functie gekregen waardoor afspelen van media gemakkelijker gaat. Je kunt offline opgeslagen bestanden nu naar een Chromecast sturen, waardoor je die op je eigen tv kunt afspelen.

Files by Google ondersteunt Chromecast

Google heeft het gemakkelijker gemaakt je lokaal opgeslagen video’s op je telefoon op een groter scherm, zoals een tv, af te spelen. Die tv of dat beeldscherm heeft dan wel Chromecast nodig. Maar als dat apparaat aanwezig of ingebouwd is, dan kun je met Files by Google nu lokaal opgeslagen media doorsturen naar het grotere scherm. Dat geldt voor audio, video en afbeeldingen. Naast een groter scherm kun je ook voor een slimme speaker of smart display kiezen; als Chromecast aanwezig of ingebouwd is, dan kan die ermee omgaan.

In principe werkt deze nieuwe functionaliteit met alle mediabestanden die je voorheen ook al met Chromecast kunt afspelen. Het grote verschil is nu dat je geen andere apps meer nodig hebt wanneer je Files by Google op je smartphone of tablet hebt staan. De nieuwe versie van de app staat nu in Google Play en geeft je dus toegang tot de extra opties. Mocht je de update nog niet ontvangen hebben, dan kan dit elk moment gebeuren. De app begon ooit als simpele bestandenbeheerder, maar is uitgegroeid tot een alleskunner.

  • Files by Google
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.