Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Foto’s krijgt in de toekomst mogelijk handmatige gezichtsmarkering

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2019, 9:25 CategorieApplicaties

Het ziet er nu naar uit dat de foto-opslagdienst Google Foto’s in de toekomst handmatige gezichtsmarkering krijgt. Nu is het zo dat het markeren van gezichten volledig automatisch gebeurt, maar helaas kan het voorkomen dat het systeem nog wel eens een fout maakt.

Handmatige gezichtsmarkering voor Google Foto’s

Google Foto’s heeft ingebouwde technologie voor het markeren van gezichten. De kunstmatige intelligentie is prima in staat mensen, zoals vrienden of familie, te herkennen en te onderscheiden in foto’s. Echter, het komt wel eens voor dat het systeem een fout maakt. Daar komt binnenkort mogelijk een oplossing voor. De redactie van XDA Developers heeft namelijk de handmatige gezichtsmarkering kunnen uitproberen die nu diep in de Foto’s-app schuilt. De redactie heeft versie 4.32 op zijn mobiele apparaten staan.

Het automatisch markeren van gezichten werkt waarschijnlijk precies zoals je dat zou verwachten. Na het nemen van een foto presenteert Google Foto’s een lijst met mensen die niet herkend zijn. Door op een gezicht te tappen, kun je zelf eerst nagaan of het toch niet iemand is die het systeem had moeten herkennen. Is het een nieuw persoon? Dan kun je hem aan de lijst toevoegen en hem ook op andere foto’s aanwijzen. Vervolgens zou de automatische herkenningsfunctie het werk van je overnemen en hem taggen op andere foto’s.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.