Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Handmatig gezichten taggen in Google Foto’s nu mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2019, 9:38 CategorieApplicaties

Gebruikers van Google Foto’s kunnen vanaf nu zelf gezichten taggen in foto’s die geüpload zijn naar de foto-opslagdienst. De optie werd maanden geleden aangekondigd en verscheen vorige week ineens in de code van de app en is vanaf nu dus te gebruiken.

Update voor Google Foto’s

Een paar weken geleden bracht de productmanager van Google Foto’s, David Lieb, het nieuws naar buiten dat de foto-opslagdienst voorzien zou worden een functie waarmee gebruikers handmatig gezichten kunnen taggen. Vorige week verscheen die optie ineens in de code van de app en vanaf nu is de mogelijkheid voor iedereen beschikbaar. Het is helaas niet zo dat je een deel van de foto kunt selecteren en kunt zeggen dat dit iemand is die je kent. De dienst leunt nog steeds op het algoritme dat in eerste instantie een gezicht moet vinden.

Staat iemand onherkenbaar op een foto, dan kun je dat gezicht dus niet letterlijk handmatig taggen. Wel kun je een gezicht aanwijzen en aangeven wie dit is, door uit een lijst met namen te kiezen. Je kunt de namen aanpassen en nieuwe personen toevoegen als je dat wil. Je krijgt dus wel meer controle en bent dus niet meer overgelegd aan het algoritme. Je bereikt de functie door een foto uit te kiezen met personen erop en op het menuknopje te drukken (de drie puntjes). In beeld zie je nu personen staan die op deze foto te zien zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.