Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei MatePad Pro met camergat in scherm gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2019, 14:07 CategorieAndroid

Huawei heeft zijn antwoord op de iPad Pro gepresenteerd: de Huawei MatePad Pro met een cameragat in het scherm. Daardoor is het mogelijk dat de tablet dunne schermranden heeft, wat weer een premium design tot gevolg heeft.

Dit is de Huawei MatePad Pro

Huawei heeft de Huawei MatePad Pro onthuld: een tablet met een scherm van 10,8-inch die we eerder tegenkwamen in een lek. De tablet doet sterk denken aan een iPad Pro 11-inch, maar de randen zijn hier toch echt dunner met 4,9 millimeter. Dat is mogelijk door de camera dit keer in het scherm te verwerken: helemaal links bovenin het scherm zit een cameragat. Daarnaast is er een relatief hoge resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels aanwezig en is er een maximale helderheid van 540 nits aanwezig. Ook kun je er een los toetsenbord aan klikken.

Onder de motorkap komen we de Huawei Kirin 990-processor tegen, evenals 6/8 GB aan werkgeheugen en 128/256 GB aan interne opslagruimte. De software is Android 10 met EMUI 10, maar waarschijnlijk dan wel zonder de nodige Google-apps en -diensten. Verder is er een camera van dertien megapixels en een accu met een vermogen van 7.250 mAh en zijn er vier speaker van Harman Kardon en vijf microfoons. Voorlopig komt de tablet alleen in China uit. Omgerekend kost de tablet minimaal 426 euro, maximaal 581 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.