Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei P40 Pro moet wereldwijd gaan verschijnen’

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2019, 14:59 CategorieAndroid

Volgens een verslag van The Information is Huawei van plan om begin 2020 de Huawei P40 en de P40 Pro wereldwijd op de markt te brengen. Dit is opvallend te noemen, want de Mate 30 en de Mate 30 Pro zijn in ons land (nog) niet verkrijgbaar.

Huawei heeft natuurlijk grote problemen dankzij de boycot van de Verenigde Staten. Door de handelsoorlog met China en de angst voor Chinese spionage is het Amerikaanse bedrijven verboden om zaken te doen met een groot aantal Chinese bedrijven. Dit betekent dat Google geen Google-apps mag leveren aan Huawei.

De Mate 30 en de Mate 30 Pro zijn dan ook verschenen zonder Google-apps. In Nederland, en veel omringende landen, zijn Google-apps eigenlijk essentieel. Hierdoor is het toestel dan ook niet in de westerse wereld verschenen. Uitzonderingen lijken overigens wel gemaakt te worden. Het toestel zal waarschijnlijk binnenkort in een aantal Europese landen op de markt gebracht worden. Zonder Google-apps.

Internationale release voor Huawei P40 en P40 Pro

De Huawei P40 en de P40 Pro zullen volgens dit bericht wel internationaal worden uitgebracht. Wat de precieze plannen zijn van de Chinese fabrikant is nog niet bekend, want een groot succes zal dit naar alle waarschijnlijkheid niet worden. Het lijkt erop dat de Amerikaanse boycot eerst van tafel moet voordat Huawei zich weer vol op de westerse wereld kan storten. Huawei zit echter niet stil. De Huawei P30 Pro zal in nieuwe kleuren op de Nederlandse markt gaan verschijnen. Binnenkort is het toestel in Mystic Blue en Mystic Lavender verkrijgbaar. Achter de schermen wordt er natuurlijk druk gelobbyd (ook door Google zelf) om de boycot van tafel te krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.