Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS-versie Facebook opent camera op de achtergrond door softwarefout (update)

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2019, 9:10 CategorieApplicaties

Door een softwarefout kan het voorkomen dat de Facebook-applicatie op iOS de camera op de achtergrond opent, zonder dat dit heel erg opvalt. Het bedrijf is op de hoogte van de problemen en heeft inmiddels een update ingediend bij Apple.

Facebook-app opent camera op de achtergrond

Origineel bericht 13 november 2019

Gebruikers van de iOS-versie van Facebook hebben op social media laten zien dat de app op de achtergrond de camera opent, zonder dat ze daarvan op de hoogte werden gebracht. Als je niet goed oplet dan valt dit ook helemaal niet op. Desondanks hebben een paar scherpe blikken de onderstaande video’s opgeleverd. In de video’s is te zien hoe de app stiekem op de achtergrond de camera activeert, zonder daadwerkelijk iets op te nemen. Dit kan in elk geval op twee verschillende momenten gebeuren, is te zien in twee tweets.

Het probleem is gereproduceerd op verschillende iPhones, die allemaal op iOS 13.2.2 draaiden. Naar verluidt komt dit probleem niet voor op iOS 12. Facebook heeft in een statement laten weten dat het bedrijf inmiddels een update heeft ingediend bij Apple, dus als het goed is moet het probleem snel opgelost zijn. Ook heeft het bedrijf meteen bekendgemaakt dat er geen beelden zijn geüpload naar de servers. Mocht je er nog steeds van overtuigd zijn dat het bedrijf altijd meekijkt of meeluistert, dan helpen dit soort softwarefouten niet echt.

Update 14 november 2019

Facebook heeft inmiddels een update uitgerold die nu onderweg is naar alle gebruikers. Na het updaten wordt de camera niet meer automatisch geactiveerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.