Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe iPhones van 2020 krijgen een speciaal dun oled-paneel’

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2019, 16:01 CategorieiPhone

Apple wil in 2020 twee  iPhones van respectievelijk 5,4-inch en 6,7-inch iPhone lanceren. Deze zouden gebruik moeten maken van een extra dun oled-paneel van Samsung. Dit meldt het Zuid-Koreaanse ETNews.

Volgens ETNews gaat het om de zogenaamde iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Deze maken gebruik van een technologie van Samsung genaamd Y-OCTA. Hierbij is het touchscreen direct op het oled-paneel geplaatst. Hierdoor kan er dus een laag tussenuit gehaald worden wat moet resulteren in een dunner oled-paneel. Dit kan vervolgens weer leiden tot een dunnere iPhone, maar of Apple hiervoor kiest is nog niet duidelijk. De iPhone 11 Pro en de 11 Pro Max waren iets dikker dan de XS en de XS Max.

Geruchten over nieuwe Touch ID

Naast de nieuwe schermtechniek zouden de nieuwe toestellen ook komen met een metalen frame, 3d-sense, ondersteuning voor 5g en werkgeheugen tot 6 GB. Andere geruchten gaan rond over zowel Face ID als Touch ID onder het scherm. Bij Touch ID zou het dan niet gaan over een speciale plek voor een vingerafdruk onder het scherm, zoals bij veel Android-toestellen, maar dit zou juist gelden voor het gehele scherm. Waar je je vinger op het scherm ook plaatst, de nieuwe Touch ID zou je vingerafdruk moeten herkennen.

Naast de 5,4-inch en de 6,7-inch iPhone komt er ook wederom een goedkoper 6.1″-model. Deze zou geen gebruik maken van Y-OCTA van Samsung. Voorlopig is het echter afwachten geblazen, maar het is interessant om te volgen welke nieuwe stappen Apple zou kunnen zetten voor de nieuwe modellen van 2020.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.