Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Microsoft Office-app combineert Word, Excel en Powerpoint

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2019, 17:13 CategorieApplicaties

Microsoft onthult vandaag de nieuwe Office-app voor iOS en Android. Voorheen werden apps als Word, Excep en Powerpoint altijd gescheiden en onafhankelijk van elkaar aangeboden. Bij de nieuwe Office-app worden de verschillende programma’s aangeboden in één gecombineerde app.

Voorheen had je voor ieder programma een eigen app. Word, Excel en Powerpoint kon je gewoon onafhankelijk van elkaar opstarten. De nieuwe Office-app combineert alle programma’s binnen één app. Dat betekent dat je gewoon de nieuwe Office-app kunt opstarten en hierbinnen vind je alle functionaliteiten die je voorheen in de verschillende apps kon vinden.

Start je de nieuwe Office-app op, dan begin je eigenlijk in een soort centrale hub. Van hieruit kun je niet alleen met Word, Excel of Powerpoint aan de slag, maar ook bestanden van je computer naar je smartphone verzenden, afbeeldingen in tekst of tabellen converteren, afbeeldingen als pdf opslaan of bijvoorbeeld qr-codes scannen.

Publieke testversie nu beschikbaar

Microsoft Office voor iOS en Android krijgt hierbij ook een nieuw logo die we tevens terugzien in het app-icoontje. Wil je de nieuwe Office-app alvast proberen? De nieuwe testversie is voorlopig beschikbaar om te testen op de smartphone. Android-gebruikers klikken hier. Voor iOS klik je hier. Wanneer de definitieve publieke versie moet gaan verschijnen is op dit moment nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.