Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Persoonlijke gegevens OnePlus-gebruikers gestolen uit online winkel

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2019, 9:26 CategorieAndroid

OnePlus heeft kopers uit zijn online winkel op de hoogte gebracht van het feit dat persoonlijke gegevens zijn buitgemaakt. Het gaat om namen, adressen en telefoonnummers, dus het kan zijn dat je binnenkort meer spam kunt krijgen dan normaal.

Informatie OnePlus-gebruikers buitgemaakt

OnePlus heeft dit weekend een groot aantal gebruikers een beveiligingsnotificatie verstuurd, met daarin de boodschap dat iemand het winkelsysteem binnengedrongen is. Die persoon heeft daardoor persoonlijke gegevens kunnen buitmaken, zoals namen, adressen en telefoonnummers. Mocht je het bericht gekregen hebben, dan is de kans groot dat je de komende periode meer spam krijgt dan gebruikelijk. Kom je dus iets tegen wat je niet vertrouwt, dan doe je er goed aan dat bericht weg te gooien zonder ergens op te klikken.

Ondertussen doet OnePlus nog steeds onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Tegenover de website Droid-Life laat een vertegenwoordiger weten dat er meteen stappen ondernomen zijn om de inbreker te stoppen. Ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen getroffen. Helaas heeft het bedrijf niet laten weten wat er misgegaan is, maar nog voor het einde van het jaar zal er een speciaal programma opgezet worden waar mensen met kennis van zaken het bedrijf kunnen wijzen op lekken in de digitale beveiliging.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.