Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon Go krijgt AR-multiplayer genaamd Buddy Adventure

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2019, 10:25 CategorieGaming

Pokémon Go wordt nog altijd veel gespeeld over de hele wereld. Ontwikkelaar Niantic blijft dan ook nieuwe functies toevoegen aan het augmentedrealityspel. Het bedrijf werkt op dit moment aan een functie genaamd Buddy Adventure.

Buddy Adventure is gebaseerd op Niantic’s Neon multiplayer AR-technologie. Het stelt twee spelers in staat om op twee verschillende apparaten hetzelfde AR-object te laten zien. Voor Pokémon Go geldt dus dat je samen met een vriend of vriendin op pad kunt en precies dezelfde Pokémon opduikt op jullie beide schermen. Zo kun je dus samen multiplayeren in de AR-wereld.

Volgens Niantic kunnen beide spelers een eigen buddy-Pokémon meenemen. Spelers kunnen daarbij ook elkaars buddy-Pokémon voeren of ermee spelen. In theorie kun je dus via je schermpje kijken hoe jouw partner druk bezig is met vechten en Pokémons vangen, terwijl jij rustig foto’s aan het maken bent met je buddy. Ook kun je met z’n vieren foto’s maken.

Cross-platform

Buddy Adventure moet cross-platform worden. Het maakt dus niet uit of jij een Android-toestel hebt en je vriend of vriendin een iPhone. Buddy Adventure moet binnen enkele maanden verschijnen. Vorige maand werd bekend dat Pokémon Go-spelers in 2020 ook online tegen elkaar kunnen vechten. Of dit ook kan in de gezamenlijke AR-wereld is op dit moment nog niet bekend. Tegenwoordig kunnen spelers ook zelf voorstellen doen voor nieuwe gyms en pokéstops via het Wayfarer-programma van Niantic.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.