Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy S11 kan mogelijk video’s in 8k op opnemen

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2019, 9:39 CategorieAndroid

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan kan de Samsung Galaxy S11 straks video’s in de 8k-resolutie opnemen. Dat blijkt uit informatie die opgegraven is uit de camera-applicatie van Samsung, die nu beschikbaar is in de bèta van OneUI 2.0.

Video’s in 8k opnemen met Samsung Galaxy S11 – gerucht

De redactie van XDA Developers heeft het apk-bestand (het installatiebestand) van de camera-applicatie binnen OneUI 2.0 onder de loep genomen. OneUI 2.0 is officieel nog niet uit, maar kan al wel in bètavorm getest worden op de Samsung Galaxy S10. De app bevat bijvoorbeeld verwijzingen naar een 108-megapixelcamera voor de aankomende Samsung Galaxy S11. Een bekende lekker heeft die informatie inmiddels bevestigd. De sensor op de module is tevens groter, waardoor je met minder licht betere foto’s maakt.

Daarnaast zijn er verwijzingen gevonden naar de 8k-resolutie. Zoals het er nu naar uitziet zal de Samsung Galaxy S11 video’s kunnen opnemen in 8k. Dat wordt mogelijk gemaakt door de Samsung Exynos 990-chipset. In de code staan bijvoorbeeld termen als ‘8k@30fps’. Daarnaast wordt er gesproken over een Director’s View, waar gebruikers alle camera’s kunnen gebruiken voor het maken van video. Verder wordt de camera uitgebreid met allerlei andere modi. De aankondiging van de S11 vindt mogelijk in februari plaats.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.