Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert PlayGalaxy Link voor streamen pc games naar smartphone

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2019, 14:35 CategorieApplicaties

Tijdens de introductie van de Samsung Galaxy Note 10-serie introduceerde de Zuid-Koreaanse fabrikant ook het nieuwe streamingplatform PlayGalaxy Link. Vanaf vandaag is de app te downloaden voor geselecteerde Samsung-smartphones.

PlayGalaxy Link laat je jouw pc games spelen op je Samsung-apparaat. Hierdoor kun je jouw pc via wifi, of een mobiel netwerk, verbinden met je smartphone en overal je favoriete pc games spelen. Third-party bluetooth controllers worden ondersteund. Je kunt echter ook kiezen voor touch controls.

Je kunt de app downloaden voor Android en je Windows 10-pc registreren. Jouw aanwezige games zullen direct worden geïmporteerd. Gebruik je Steam, dan zul je handmatig games moeten toevoegen. Je pc moet wel aan minimale eisen voldoen. Windows 10 is vereist en qua videokaart een Nvidia GTX 1060 of hoger of een AMD Radeon RX550 of hoger. Verder is er minimaal een i5-processor en 8 GB werkgeheugen benodigd op je pc. Je zult de app op zowel je Samsung-apparaat als op je pc moeten installeren om verbinding te kunnen maken.

Telefoons die worden ondersteund

Op dit moment worden diverse varianten van de Galaxy S10 ondersteund, waaronder de S10, S10 Plus, S10e en de S10 5g. Ook de Note 10 en de Note 10 Plus worden ondersteund. Ondersteuning voor de Galaxy Fold, S9, Note 9 en de A90 komen eraan. Deze kun je in december van dit jaar nog verwachten.

Kijk voor meer informatie op de website van Play Galaxy.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.