Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter laat iedereen nu antwoorden op tweets verbergen

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2019, 9:18 CategorieApplicaties

Twitter heeft laten weten dat het nu voor iedereen mogelijk is antwoorden op tweets te verbergen op het sociale netwerk. De functie is een tijdje getest en nu dus beschikbaar voor iedereen. Is iemand vervelend in je mentions? Dan kun je die replieken laten verdwijnen.

Antwoorden verbergen op Twitter

Na maanden testen is het nu voor iedereen mogelijk op Twitter antwoorden te verbergen op geplaatste tweets. Je verwijdert zo’n antwoord niet, maar met de nieuwe optie heb je wel meer invloed op het verloop van het gesprek. Mocht je een repliek verbergen, dan kunnen andere mensen hem alsnog zien wanneer ze op het grijze icoontje tappen. De optie wordt op dit moment uitgerold naar de reguliere en Lite-app voor het sociale netwerk. Ook tref je de functie aan op de website, maar waarschijnlijk niet in third-party applicaties.

Tijdens de testperiode heeft Twitter ontdekt dat mensen de functie voornamelijk gebruiken voor antwoorden die niet relevant, irritant of off-topic zijn. Daarnaast zouden er mensen zijn geweest die het niet fijn vinden dat hun antwoorden verborgen worden, waardoor ze de volgende keer twee keer nadenken voordat ze iets plaatsen. Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat sommige mensen bang zijn om een reactie te verbergen, uit angst voor wraakacties. Het kan dus zijn dat verborgen tweets er in de toekomst anders uit komen te zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.