Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp geeft je meer controle over groepsgesprekken

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2019, 16:30 CategorieApplicaties

WhatsApp krijgt een nieuwe update waarmee jij als gebruiker meer controle krijgt over groepschats. Heb jij er een hekel aan dat iedereen je altijd maar blijft toevoegen aan groepen? De nieuwe functie stelt je in staat om hier meer controle over uit te oefenen.

De functie werd sinds april al uitgetest in India, maar zal nu wereldwijd worden uitgerold. Er werd gekozen voor India omdat het land het afgelopen jaar problemen heeft gehad met grote groepschats. Eerder al werd nepnieuws in India bestreden door WhatsApp. Nepnieuws werd met name in grote groepschats verspreid en dit leidde ertoe dat verschillende mensen werden vermoord.

Alhoewel ‘fake news’ ook in Nederland een veelbesproken onderwerp is, heeft het met de gebruiker meer controle geven over groepschats weinig te maken. Het is een handige functie waardoor je niet meer overal voor kunt worden uitgenodigd. De nieuwe functie voor de populaire berichtendienst kun je instellen bij Account > Privacy > Groepen. Je kunt selecteren of iedereen je mag uitnodigen, alleen contacten of alleen contacten met uitzonderingen. Heb je een hekel aan een bepaald familielid die je constant overal voor uitnodigt? Dan kun je deze als uitzondering in gaan stellen.

Functie rolt later vandaag uit

We missen eigenlijk nog een optie dat niemand je voor groepschats kan uitnodigen, maar je kunt natuurlijk je hele contactenlijst bij de uitzonderingen zetten. De functie voor WhatsApp moet later vandaag wereldwijd uitrollen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.