Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo blokkeer je mensen op WhatsApp

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2019, 8:31 CategorieTablet Tips

Voor veel mensen is WhatsApp de standaard als het gaat om snelle communicatie met familie of vrienden. Iedereen die jouw telefoonnummer heeft kan je bereiken via de populaire berichtendienst. Soms zitten daar echter mensen tussen die je liever niet spreekt of waarvan je niet wilt dat ze jouw status kunnen zien. Gelukkig kun je mensen ook blokkeren op WhatsApp. Hoe je dat doet? Dat vertellen we je in dit artikel.

Open WhatsApp en zorg dat je in het menu bent waar al je chats staan. Dit kun je herkennen doordat bovenin de balk ‘Chats, Status en Oproepen’ te vinden is. Rechtsboven in je scherm zie je drie verticale stippen. Druk hierop en klik op Instellingen. Kies vervolgens voor de bovenste optie ‘Account’ en druk vervolgens op ‘Privacy’. In dit scherm moet je helemaal naar beneden scrollen. De één na laatste optie is ‘Geblokkeerde contacten’. Druk hierop. Hier vind je een lijst met alle tot nu toe geblokkeerde contacten. Wil je iemand toevoegen? Druk dan rechtsboven op het icoontje met een poppetje en een plusje. Nu vind je je contactenlijst terug. Klik simpelweg op een contact om deze te blokkeren.

Contacten blokkeren op WhatsApp voor Android

Stapsgewijs moet je dus deze stappen volgen:

  • Open WhatsApp
  • Druk rechtsboven op de drie verticale stipjes
  • Druk op Instellingen
  • Druk op Account
  • Druk op Privacy
  • Scroll naar beneden en kies Geblokkeerde contacten
  • Druk rechtsboven op het poppetje met het plusje
  • Kies een contact en druk hierop om deze te blokkeren

Onbekend telefoonnummer blokkeren via WhatsApp

Soms is het echter geen contact, maar een onbekend telefoonnummer die je maar blijft lastigvallen. Open de desbetreffende chat met het onbekende telefoonnummer en klik bovenaan op dat telefoonnummer. Scroll in het volgende venster helemaal naar beneden en druk op ‘Blokkeren’. Dit werkt overigens niet alleen voor onbekende telefoonnummers, maar kun je ook met contacten zelf doen.

Goed om te weten

Alle berichten, oproepen en/of statusupdates die zijn verzonden door een geblokkeerd contact zijn niet zichtbaar op jouw smartphone en zullen ook nooit afgeleverd worden. Geblokkeerde contacten kunnen je ‘laatst gezien’, online- en statusupdates en wijzigingen aan je profielfoto niet meer zien. Geblokkeerde contacten worden niet verwijderd uit je contactlijsten. Dit zul je handmatig moeten doen. Ook zul je niet automatisch verwijderd bij de geblokkeerde contactpersoon.

Contacten op WhatsApp deblokkeren

Het kan mogelijk zijn dat je een contact weer wilt deblokkeren. In dat geval ga je terug naar het scherm met Geblokkeerde contacten. Hier zie je een lijst met al je geblokkeerde contacten en telefoonnummers. Druk simpelweg op het contact dat je wilt deblokkeren en klik op ‘Contact deblokkeren’. Nu kunnen jullie elkaars updates weer zien en elkaar berichten sturen.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over apps? Houd dan onze uitgebreide nieuwsdatabase in de gaten. Ook kun je terecht in onze sectie met al onze tips en adviezen en kun je natuurlijk onze reviews lezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.