Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo speel je muziek af met de app Files by Google

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2019, 8:54 CategorieTablet Tips

De app Files by Google is een handige bestandenbeheerder waar je nog veel meer mee kunt. Zoals bijvoorbeeld offline opgeslagen muziek afspelen. In dit artikel laten we zien hoe dat moet. De app is gratis te downloaden uit Google Play.

Files by Google: meer dan een bestandenbeheerder

De app Files by Google ging eerst door het leven als Google Files Go: een handige bestandenbeheerder voor smartphones die niet zoveel intern geheugen hebben en constant opgeschoond moeten worden. Handig voor wanneer je telefoon bijvoorbeeld maar 16 GB aan interne opslagruimte heeft, waarvan dan slechts 12 GB beschikbaar is. De app kan de laatste tijd echter nog veel meer. Zoals offline muziek afspelen. Een beetje gek voor een app die geheugen vrijmaakt, maar Files by Google is inmiddels een alleskunner geworden.

Het doel is allang niet meer het vrijmaken van extra geheugen. Google gebruikt de software om veel functies binnen één app te stoppen. Je kunt natuurlijk losse apps downloaden voor veel functies, maar uiteindelijk nemen die apps ook allemaal ruimte in beslag. En als je één app hebt met meer dan één functie, dan bespaar je uiteraard wederom geheugen. Muziek offline afspelen is misschien niet meer zo vanzelfsprekend als pakweg tien jaar geleden, maar niet iedereen heeft nog een abonnement op een muziekstreamingdienst.

Muziek offline afspelen met Files by Google

Mocht je zo iemand zijn die dus nog steeds mp3-bestanden heeft (of iets in die richting) op zijn smartphone, dan kun je de app Files by Google dus overwegen. Het afspelen van het bestand werkt prima. Zorg er voor dat je het muziekbestand op een logische plek opgeslagen hebt, bijvoorbeeld in een map genaamd Muziek. Vervolgens kun je via de bestandenbeheerder naar die map gaan om het nummer af te spelen. Vervolgens wordt het nummer geopend (soms kan het zijn dat je eerst nog even Files by Google moet selecteren als app).

Je hoeft overigens geen uitgebreide functies te verwachten. Files by Google biedt de basale functies aan en dat zal voor menig gebruiker prima te doen zijn. Zo kun je muziek afspelen en pauzeren, het volgende nummer opzetten, het vorige nummer opnieuw beluisteren en specifieke secties selecteren. Verder kun je tien seconden vooruit en achteruit spoelen, nummers direct verwijderen, extra informatie erover lezen of hem delen met je vrienden. Dat delen lukt zelfs geheel zonder internetverbinding; je deelt het nummer van telefoon naar telefoon.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over apps? Houd dan onze uitgebreide nieuwsdatabase in de gaten. Ook kun je terecht in onze sectie met al onze tips en adviezen en kun je natuurlijk onze reviews lezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.