Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android 11 sluit bluetooth niet in vliegtuigmodus af’

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2019, 13:22 CategorieAndroid

Het lijkt erop dat Google ervoor wil zorgen dat Android 11 straks niet meer de bluetoothverbinding afsluit wanneer je de vliegtuigmodus aanzet. Zo voorkom je dat je opnieuw een headset of gehoorapparaat moet koppelen als je in het vliegtuig zit.

Android 11 pakt mogelijk irritant probleem aan

Als je nu de vliegtuigmodus van je smartphone inschakelt terwijl je naar muziek via bluetooth luistert, of wanneer je je gehoorapparaat aan je smartphone gekoppeld hebt, dan verlies je de verbinding. Je moet bluetooth dan handmatig activeren de koppeling voltooien om weer verder te kunnen gaan. Het lijkt erop dat Google dit gedrag wil veranderen met de introductie van Android 11, ook wel Android R genoemd, de opvolger van Android 10. De redactie van XDA Developers heeft daar namelijk een aanwijzing voor gevonden.

Die aanwijzing wordt omschreven als de ‘Context-aware Bluetooth airplane mode’. De telefoon herkent dan wanneer je een koptelefoon of gehoorapparaat gekoppeld hebt via bluetooth wanneer je de vliegtuigmodus inschakelt, waardoor de verbinding open blijft staan. Vooralsnog lijkt het er niet op dat dit ook gebeurt wanneer je een fitnesstracker of smartwatch via bluetooth gekoppeld houdt, omdat het gekoppelde apparaat wel een media device moet zijn. Google heeft hier vooralsnog zelf nog niet over bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.