Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ARCore werkt nu ook met telefoons met één camera

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2019, 9:16 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat het augmentedrealityplatform ARCore voortaan ook op telefoons werkt met een enkele camera. Google heeft hiervoor een nieuwe api beschikbaar gesteld, waardoor de camera diepte waarneemt door meerdere foto’s vanuit verschillende hoeken te maken.

Update voor ARCore

ARCore is het augmentedrealityplatform van Google. Met het platform kun je effecten toevoegen aan de werkelijkheid door je smartphone op een object of persoon te richten. De zoekmachinegigant heeft een update doorgevoerd die ervoor zorgt dat het platform voortaan ook werkt op telefoons met een enkele camera. Door een nieuwe api (een programmeerinterface) is het voor enkele camera’s mogelijk diepte waar te nemen door foto’s vanuit meerdere hoeken te maken. Samengevoegd bevatten de afbeeldingen genoeg diepte-informatie.

Eén van de belangrijkste pilaren van augmented reality is dat er rekening gehouden kan worden met objecten. Zo kunnen andere dingen (zoals spullen of dieren) achter of voor een object verschijnen, ARCore kan bepalen wat nodig is door de juiste afstand op te meten, wat op telefoons met één camera tot nu toe niet ging. Vanaf nu moet de augmentedrealityervaring dus een stuk realistischer zijn op zo’n 200 miljoen Android-telefoons met de Google-app aan boord. De update wordt nu naar iedereen met die app uitgerold.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.