Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit is waarom de iPhone 11 je locatie controleert zonder toestemming

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2019, 9:27 CategorieiPhone

De iPhone 11-lijn presenteert een opmerkelijk privacyprobleem, maar Apple heeft inmiddels een statement over de situatie uitgebracht. De telefoons blijven namelijk om locatiegegevens vragen, ook wanneer de gebruiker de locatiefunctionaliteiten uitgeschakeld heeft.

iPhone 11 vraagt constant om locatiegegevens

Beveiligingsonderzoeker Brian Krebs claimt dat de nieuwe iPhone 11-modellen constant om locatiegegevens van de gebruiker vragen, ook wanneer de gebruiker de locatiefunctie uitgeschakeld heeft. Apple heeft gereageerd op de situatie en geeft de schuld aan de nieuwe U1-chip aan boord van de smartphones. Die chip heeft ultrabreedbandtechnologie aan boord. Er is gelukkig wel een oplossing voor het probleem, laat Apple in een reactie tegenover Techcrunch weten, eentje die met een software-update uitgebracht kan worden.

Ultra wideband technology is an industry standard technology and is subject to international regulatory requirements that require it to be turned off in certain locations. iOS uses Location Services to help determine if an iPhone is in these prohibited locations in order to disable ultra wideband and comply with regulations. The management of ultra wideband compliance and its use of location data is done entirely on the device and Apple is not collecting user location data.

Verder laat het Amerikaanse bedrijf weten dat er geen implicaties voor je privacy opgetreden zijn. De verzamelde gegevens worden namelijk niet opgeslagen of doorgestuurd. Als er iets mee gebeurd, dan gebeurt dat alleen lokaal op je toestel. In de toekomst komt er in elk geval een update aan die ervoor zorgt dat je écht alle communicatie kunt uitschakelen, zodat ook de U1-chip in de achtergrond belemmerd wordt.

  • Delen:
iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.