Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei P40-serie wordt in maart 2020 in Parijs onthuld

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2019, 9:16 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Huawei heeft bevestigd dat de Huawei P40-serie in maart van volgend jaar onthuld wordt in Parijs. De presentatie zal dan aan het einde van de maand plaatsvinden, laat Richard Yu, verantwoordelijk voor de consumentenafdeling, weten.

Huawei P40 verschijnt eind maart

De Huawei P40-serie zal dan op Android 10 draaien met daaroverheen de EMUI-softwareschil. Ook hier gaat het om versie 10. De software zal hevig leunen op Huawei Mobile Services en zal het, zoals het er nu naar uitziet, zonder diensten en apps van Google moeten doen. Yu belooft dat het toestel veel verbeteringen op het gebied van de camera, de prestaties en de accu kent. De verwachting is dat de toestellen, P40 en P40 Pro, zullen draaien op de Kirin 990 5G-processor; de nieuwe Kirin 1020-chipset wordt bewaard voor de Mate 40-serie.

Verder laat de Huawei-ceo weten dat de telefoon op eenzelfde wijze gedistribueerd zal worden, namelijk via winkels en providers. Echter, gebruikers hoeven dus niet te rekenen op Google-apps, maar krijgen wel toegang tot alternatieven die Huawei zelf ontwikkeld heeft. De Chinese fabrikant heeft nu een aantal maanden de tijd om applicatieontwikkelaars over te halen prominente apps uit te brengen op de appstore die Huawei zelf onderhoudt, zoals eigenaars van de Huawei P40-serie niet het gevoel hebben iets te moeten missen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.