Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Incognitomodus voor Google Maps beschikbaar op iOS

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2019, 9:25 CategorieApplicaties

De eerder naar Android uitgerolde incognitomodus voor Google Maps is vanaf nu ook beschikbaar voor iedereen die de iOS-versie gebruikt. Met de modus geactiveerd zal de applicatie niet onthouden welke plaatsen je bezocht hebt. Die plaatsen komen dan niet voor op je Google-account of in je locatiegeschiedenis.

Incognitomodus voor Google Maps

Daarnaast is het zo dat gepersonaliseerde functies, zoals opgeslagen locaties of aanbevelingen voor restaurants, niet beschikbaar zijn. De incognitomodus zorgt er in feite voor dat je Google Maps op iOS kunt gebruiken alsof je niet ingelogd bent. Je activeert de modus door op je profielfoto te tappen (rechts bovenin). Daar staat de optie vervolgens gepresenteerd. Als je hem activeert, dan krijg je te zien wat er precies zal veranderen. De update, die vorige maand naar Android kwam, wordt nu uitgerold naar alle iOS-gebruikers.

Ook Android-gebruikers mogen rekenen op een update voor Google Maps. De update is nu nog niet beschikbaar en moet volgende maand arriveren. Android-gebruikers zijn straks in staat de locatiegeschiedenis in één keer te verwijderen. Zo kun je ervoor kiezen om je data automatisch na drie of achttien maanden te laten verwijderen. Je kunt er ook altijd voor kiezen om een specifiek deel van je locatiegeschiedenis te verwijderen, maar daarvoor zul je even in de instellingen van de applicatie moeten kijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.