Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram vraagt nieuwe gebruikers om geboortedatum

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2019, 9:16 CategorieApplicaties

Fotodeeldienst Instagram vraagt nieuwe gebruikers om hun geboortedatum in te vullen, in het kader van privacyfuncties. Zo kan er ook een ervaring aangeboden worden die bij de leeftijd van voornamelijk jonge gebruikers past.

Leeftijd invullen op Instagram

Het is voor nieuwe gebruikers vanaf nu verplicht een geboortedatum in te vullen op Instagram. Hierdoor kan de fotodeeldienst een ervaring aanbieden die bij de leeftijd van de gebruiker past. Zo kunnen bepaalde privacyfuncties direct geactiveerd worden en kan het aanbod in advertenties en de informatievoorziening over belangrijke onderwerpen beter afgestemd worden. Bestaande gebruikers hoeven hun geboortedatum voorlopig niet in te vullen. De ingevulde data blijft overigens verborgen voor andere gebruikers.

Minderjarigen in de Europese Unie moeten ook al hun geboortedatum invullen, zodat moederbedrijf Facebook kan voldoen aan de GDPR (Algemene verordening gegevensbescherming in Nederland). De dienst zal de verjaardagen niet gaan controleren en hoopt op eerlijkheid. Verder stelt Instagram gebruikers in staat om berichten te blokkeren van mensen die hen niet volgen en kunnen influencers voortaan een leeftijd aan hun posts hangen, zodat jongeren niet onnodig blootgesteld worden aan dingen die niet hoeven, schrijft Reuters.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.