Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mini-led iPad van Apple verschijnt mogelijk in 2020

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2019, 9:27 CategorieApplicaties

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan brengt Apple volgend jaar een nieuwe iPad uit met een zogenaamd mini-led-scherm. Het Amerikaanse bedrijf zou dit type scherm kunnen inzetten als alternatief voor het oled-scherm.

iPad met mini-led-scherm in 2020 – gerucht

Apple zou al maanden werken aan een nieuw scherm voor onder meer de iPad, denkt analist Ming-Chi Kuo die voor zijn werk Apple nauwlettend in de gaten houdt. Kuo heeft nu een jaartal op dat idee geplakt en voorspelt dat Apple de iPad met een mini-led-scherm in 2020 gaat uitbrengen. De analist zei eerder dit jaar al dat Apple aan deze schermtechnologie werkt en verwachte destijds dat de producten eind 2020 of begin 2021 zullen komen, maar nu lijkt de datum dus vast te staan op ‘het einde van volgend jaar’.

De iPad Pro met mini-led scherm zou dan in het derde kwartaal van 2020 moeten verschijnen. Onder de motorkap zit dan waarschijnlijk een Apple A14X-processor (waarschijnlijk de iPad-versie van de variant die eind volgend jaar in de iPhone zit). Verder verwacht Kuo dat Apple nog meer apparaten met dit scherm zal gaan uitbrengen tussen 2021 en 2024. Het grote voordeel van de oled-tegenhanger is dat je alle voordelen van oled zou hebben, maar dan zonder het nadeel van de kans dat je mogelijk burn-in krijgt bij veelvuldig gebruik.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.