Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony begint uitrol Android 10 voor Xperia 1 en Xperia 5

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2019, 15:46 CategorieAndroid

Sony heeft bekendgemaakt dat de fabrikant begonnen is met het uitrollen van Android 10 voor zowel de Xperia 1 als de Xperia 5. De Japanse fabrikant beloofde eerder al dat de update begin december zou verschijnen en die tijd is nu aangebroken.

Android 10 voor Xperia 1 en Xperia 5

Vorige maand maakte Sony bekend dat alleen de twee vlaggenschepen van dit moment de update naar Android 10 zouden krijgen voor het einde van het jaar. Het gaat dan om de Xperia 1 en Xperia 5. De update zou begin december moeten verschijnen en vandaag ziet het ernaar uit dat de Japanse fabrikant zich aan z’n woord gehouden heeft. Hoewel dit nog maar om twee toestellen van deze fabrikant gaat, is dat niets om zomaar overheen te stappen: het gros van de Androids draait momenteel niet om de officiële tiende versie.

Daarnaast is het fijn dat Sony meteen de beveiligingsupdate van november meestuurt. Echter, verschillende gebruikers hebben op internet al van zich laten horen. Er zouden namelijk problemen zijn met de verbinding. Na het downloaden van de update, van 730 MB groot, kan er niet altijd meer gebeld worden en werkt de mobiele internetverbinding ook niet meer goed. Hoewel veel andere gebruikers hebben aangegeven, via onder meer Reddit, dat er niets aan de hand is, is het misschien verstandig nog even te wachten met de update.

 • Delen:
Sony Xperia 1
Sony Xperia 1
Android Pie (9.x)

Reacties

 1. Willemien
  31 december, 2019 om 23:19

  Nou….over pak en beet drie kwartier zitten we in januari 2020 en nog geen update gezien (Xperia 1)
  Dus hoe kan dat dan??
  Allemaal onzin dus

 2. Mark
  06 januari, 2020 om 17:49

  Het is nu 6 Januari en nog steeds geen Android 10 update voor de Xperia 1. Dit terwijl de XZ2 enXZ3 toestellen het wel hebben. Raar dit!

 3. Wesley Akkerman
  07 januari, 2020 om 13:51

  De uitrol is nog maar een maand bezig. Plus: het kan zijn dat Sony ondertussen naar de problemen kijkt, maar daar nog niets over gecommuniceerd heeft.

 4. Willemien
  07 januari, 2020 om 15:12

  Goedemiddag..
  Bedankt we wacht wel af 😄

  Groeten Willemien

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.