Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy Z Flip: duurzaamheidstest zet vraagtekens bij ultradun ‘glas’

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2020, 9:19 CategorieAndroid

Samsung claimt dat de Galaxy Z Flip een glazen scherm heeft, maar een duurzaamheidstest stelt dat nu ter discussie. Veel opvouwbare smartphones hebben plastic schermen, die helaas snel krassen oplopen. Soms kun je die krassen met je vingernagel maken.

Scherm Galaxy Z Flip toch niet van glas?

De test is uitgevoerd door JeremyRigsEverything, een YouTube-kanaal waar telefoons vaker goed onder de loep genomen worden als het gaat om duurzaamheid. Het glas op de Samsung Galaxy Z Flip krast veel sneller dan normaal glas zou doen. Met verschillende tools probeert de videomaker te bepalen hoe stevig het scherm van een smartphone is, bijvoorbeeld. Meestal komen de eerste krasjes tevoorschijn op ‘niveau 6’, terwijl de diepere krassen verschijnen op ‘niveau 7’ van de inmiddels bekende duurzaamheidstest.

Bij de Galaxy Z Flip zien we dat het scherm de eerste krassen oploopt op ‘niveau 2’, terwijl de diepere krassen al op ‘niveau 3’ verschijnen. Dezelfde resultaten zagen we eerder bij de Samsung Galaxy Fold en de Motorola Razr, twee andere opvouwbare smartphones. Verschillende journalisten hebben wel eens vaker de vraag gesteld hoe Samsung het voor elkaar gekregen heeft glas te laten buigen, maar tot op heden heeft het bedrijf daar nooit echt op gereageerd. Mogelijk dus doordat het niet daadwerkelijk om glas gaat.


€ 1.038,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 1.039,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 1.099,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.