Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei P40-serie wordt op 26 maart in Parijs onthuld

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2020, 9:27 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Huawei heeft aangekondigd dat de aankomende Huawei P40-serie op 26 maart aanstaande onthuld wordt in Parijs. De verwachting is dat het bedrijf dat telefoons zonder Google-applicaties gaat lanceren, omdat de telefoons ook zonder geldige Android-licentie op de markt verschijnen.

Huawei P40-presentatie op 26 maart

Huawei heeft bekendgemaakt dat de Huawei P40 en P40 Pro op 26 maart onthuld worden tijdens een presentatie die het bedrijf zal houden in de hoofdstad van Frankrijk. In tegenstelling tot de voorgaande modellen uit de P-serie hebben de aankomende smartphones geen toegang tot Google Play en Google-apps, omdat Huawei de Android-licentie niet mag gebruiken voor nieuwe Android-smartphone (die uitgebracht zijn na 16 mei 2019). De Huawei Mate 30 Pro kun je nu ook kopen en heeft ook al geen apps en diensten van Google meer.

Verder heeft Huawei niets bekendgemaakt over de twee aankomende smartphones. De verwachting is echter dat de Huawei P40 en P40 Pro uitgerust worden met 120 Hz-schermen, net zoals op de high-end Galaxy S20-modellen. De P40 moet voorzien worden van drie camera’s, terwijl de P40 Pro er waarschijnlijk vijf krijgt. Android 10 zal wel op de smartphones gaan staan, met EMUI 10 daaroverheen, maar dan zonder allerlei elementen waar je inmiddels aan gewend bent. Een prijs en releasedatum zijn vooralsnog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.