Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

App van Google Stadia krijgt mogelijk opties voor berichten sturen

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2020, 9:28 CategorieApplicaties

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt de app van gamestreamingdienst Google Stadia mogelijk opties voor berichten sturen. Daardoor hoef je straks dus geen gebruik te maken van een andere app, mocht dit gerucht op waarheid gebaseerd zijn.

Berichten versturen met Google Stadia?

De redactie van 9to5Google is de app van Google Stadia ingedoken en heeft ontdekt dat we binnenkort mogelijk berichten kunnen versturen naar vrienden die eveneens gebruikmaken van de gamestreamingdienst. Nu kun je al via chatmogelijkheden in contact komen met je vrienden via de dienst, maar dan ben waarschijnlijk al aan het gamen. Mocht je eerst aan je vrienden willen vragen of ze willen gamen en zo ja, welk spel jullie gaan doen, dan ben je nu nog aangewezen op andere diensten met betrekking tot communicatie.

In de code van de app zijn hiervoor verschillende verwijzingen gevonden.

 • Message History panel title
 • Text chat
 • batchGetChatMessages
 • ChatMessages
 • ChatMessagesModel
 • ConversationViewModel
 • createChatMessage
 • DirectChatMessageList
 • DirectMessageLastReadTimestamps
 • enableTextChatFlag

Een nieuwe privacyinstelling, die door de vorige update toegevoegd werd, zorgt ervoor dat je niet zomaar door iedereen berichten kan ontvangen. Dat mag je namelijk helemaal zelf bepalen. Of Google ook daadwerkelijk de berichtenfunctie uitbrengt voor Google Stadia, is nu niet zeker. Het kan ook zijn dat het bedrijf iets uitprobeert dat mogelijk nooit het daglicht ziet.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.