Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze wallpaper laat Android-telefoons crashen en opnieuw opstarten

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2020, 9:47 CategorieAndroid

Een specifieke wallpaper laat Android-telefoons crashen en constant opnieuw opstarten. Twitter-gebruiker Ice universe waarschuwt mensen om deze wallpaper niet als achtergrond op je Android-telefoon in te stellen.

Op het eerste gezicht lijkt de wallpaper een standaard landschapsfoto. Zodra je de afbeelding instelt als achtergrond op je beginscherm kan je Android-telefoon constant crashen en opnieuw opstarten. Wat precies de oorzaak is van het crashen door deze afbeelding is nog onduidelijk, maar het lijkt iets te maken te hebben met het specifieke kleurbereik van de afbeelding waar Android niet goed mee om kan gaan. Op Android 11 worden afbeeldingen die niet aan de eisen voldoen automatisch omgezet naar sRGB, maar op eerdere versies van Android is dit nog niet aan de orde.

Verschillende gebruikers konden hun nieuwsgierigheid niet onderdrukken en hebben de wallpaper gedownload en deze ingesteld als achtergrond. Telefoons blijven vervolgens constant crashen en opnieuw opstarten. De afbeelding wordt inmiddels flink doorgestuurd via social media. Krijg jij dus de volgende afbeelding te zien met de vraag om deze in te stellen als je achtergrond? Wees verstandig en doe dat dus niet!

Veilige modus of factory reset

Is het al te laat? Probeer dan je Android-telefoon in veilige modus op te starten en de afbeelding te verwijderen als achtergrond. Lukt dit niet? Voer dan een factory reset uit (terug naar de fabrieksinstellingen). Je bent dan wel al je data kwijt, dus wees verstandig en stel deze afbeelding niet in als achtergrond op je smartphone.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.