Zachtgeprijsde OnePlus Nord met uitgebreid camerasysteem gepresenteerd

21 juli 2020 4 Minuten 0 Reacties
oneplus-nord-1

Het Chinese bedrijf OnePlus heeft de OnePlus Nord gepresenteerd. Dit is een zachtgeprijsde smartphone met een uitgebreid camerasysteem. De smartphone beschikt onder meer over de Qualcomm Snapdragon 765G en ondersteuning voor 5g-netwerken.

Dit is de OnePlus Nord

De OnePlus Nord heeft dezelfde 48 megapixel Sony IMX586-sensor als de OnePlus 8, inclusief een groot f/1,75-diafragma dat voldoende licht binnenlaat. Ook is er optische beeldstabilisatie voor scherpe foto’s en video’s. Verder heeft de Nord een 8 megapixel groothoekcamera, een macrocamera en een dieptesensor. De fotofunctie Nightscape, beschikbaar op zowel de hoofdcamera achterop als de groothoekcamera, neemt maximaal negen verschillende foto’s met variërende belichtingstijden. Vervolgens combineert de smartphone de foto’s in een paar seconden, heldere foto’s bij weinig licht.

De Nord is het eerste OnePlus-toestel met een dualfrontcamera Met een 32-megapixel hoofdcamera, de hoogste resolutie van OnePlus op een camera aan de voorkant tot nu toe, maakt de Nord zowel bij dag als nacht mooie selfies. De camera ondersteunt daarnaast 4K-video’s met maximaal 60 fps. De 8-megapixel groothoekcamera aan de voorkant heeft een kijkhoek van 105 graden, waardoor je gemakkelijk een groepsselfie neemt.

Het 6,44 inch Fluid Amoled Display heeft een ververssnelheid van 90 Hz. Ook heeft het scherm 2.048 niveaus van automatische helderheid, voor soepelere helderheidsovergangen. De OnePlus Nord wordt aangedreven door het mobiele platform Qualcomm Snapdragon 765G 5G. Dit platform zorgt voor betere cpu-snelheden, dertig procent snellere grafische rendering dan zijn voorganger en een speciale AI-engine voor de betere gameprestaties. Ook is er maximaal 12 GB aan werkgeheugen beschikbaar.

Net als de OnePlus 8-serie wordt de Nord geleverd met het vooraf geïnstalleerde OxygenOS 10.5. OxygenOS 10.5 is uitgerust met features als Dark Mode, Zen Mode en een serie aanpassingsopties waarmee je alle vrijheid krijgt om de smartphone eigen te maken: van icoonvormgeving tot vingerafdrukanimaties. Het besturingssysteem is ontworpen voor extreme snelheid en heeft bijna driehonderd krachtige software-optimalisaties.

De OnePlus Nord ondersteunt de Warp Charge 30T van OnePlus, dat ook deel uitmaakt van de flagshipproducten van het merk. Warp Charge 30T laadt de 4.115 mAh-batterij van de Nord binnen een halfuur op tot 70 procent. Bij ’s nachts opladen vermindert de Nord met behulp van machine learning de tijd dat deze 100 procent is opgeladen, iets wat beter is voor de accu. Net als de flagship-apparaten van OnePlus ontvangt de Nord gedurende twee jaar software-updates en gedurende drie jaar beveiligingsupdates.

OnePlus Buds: draadloze oordoppen

Naast de OnePlus Nord, introduceert OnePlus ook zijn eerste true wireless oordopjes: de OnePlus Buds. Deze oordopjes zijn ontworpen voor audio van hoge kwaliteit. Dankzij Warp Charge-technologie zijn de Buds in hun case in tien minuten op te laden voor een luistertijd van tien uur. Een volledige oplaadbeurt, gecombineerd met opladen via de case, levert een luistertijd van dertig uur op.

Met drie actieve microfoons per oordopje om omgevingsgeluid te verminderen, detecteren de Buds eenvoudig vocale frequenties en produceren ze heldere, duidelijke stemopnamen en telefoongesprekken. Naast de 13,4 mm dynamische drivers zijn de Buds uitgerust met Bass Boost- en Dolby Atmos-ondersteuning. Samen zorgen deze features voor heldere vocals, een diepere bas en rijkere tonen.

Dankzij de low latency pairingtechnologie zijn de oordopjes snel en eenvoudig te verbinden met smartphones, met name OnePlus-toestellen, en wisselen gebruikers eenvoudig tussen speakers en oordopjes. De OnePlus Buds hebben een ergonomisch half in-ear design voor een groot draagcomfort gedurende de hele dag. Ook hebben de Buds een IPX4-waterbestendigheidsrating, wat wil zeggen dat ze bestand zijn tegen waterspetters. Hierdoor zijn de oordopjes zeer geschikt voor gebruik tijdens work-outs of hardloopsessies.

Prijs en beschikbaarheid

De Buds zijn verkrijgbaar in drie kleuren: White, Gray en Nord Blue. De adviesprijs van de oordopjes is 89 euro en ze zijn vanaf 21 juli om 17.00 uur beschikbaar voor pre-order. De OnePlus Nord is verkrijgbaar in twee kleuren: Blue Marble en Gray Onyx. Het model met 8 GB ram en 128 GB rom kost 399 euro, terwijl het model met 12 GB ram en 256 GB rom 499 euro kost.

Reacties (0)