Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab tablets

Samsung is één van de meeste bekende en meest succesvolle fabrikanten van Android tablets en staat met name bekend om de populaire Galaxy Tab serie. Met een aanbod dat onderverdeeld is in verschillende series en met prijzen in alle prijsklassen is er voor iedere wens en voor ieder budget wel wat te koop. De Galaxy tablets draaien allemaal op Android en zijn voorzien van Samsung’s eigen TouchWiz interface.

Samsung-Galaxy-Tab-tablets

Samsung Galaxy Tab tablets

De Galaxy Tab tablet serie is de meest bekende serie tablets van de Samsung. In 2010 introduceerde Samsung haar eerste Galaxy Tab met een formaat van 7 inch, wat eigenlijk de eerste concurrent van Apple’s iPad was. In 2011 werd het assortiment uitgebreid met een 7.7 inch, een 8.9 inch en een 10.1 inch model. In 2012 werd de tweede generatie Galaxy Tab tablets geïntroduceerd met de Galaxy Tab 2 (10.1) en de Galaxy Tab 2 (7.0). In 2013 zal de derde generatie gelanceerd worden maar over de modellen in deze serie is op het moment van schrijven nog weinig bekend.

Samsung introduceert van elke Galaxy tablet verschillende varianten, afhankelijk van de verwachte populariteit van elk model. Zo worden de meeste tablets in een 16GB, 32GB en 64GB variant gelanceerd en heb je de keuze uit een wifi-only en een wifi plus 3G versie. Met deze laatste versie is het mogelijk onderweg van mobiel internet gebruik te maken. In 2013 zal Samsung ook haar eerste 4G tablets voor de Nederlandse markt introduceren. Daarnaast worden modellen ook steeds vaker in zowel een witte als een zwarte variant op de markt gebracht.

Wil je meer weten over de specifieke modellen die Samsung tot op heden gelanceerd heeft? Bekijk dan het complete overzicht van alle tablets in onze tablet database. Hier vind je alle specificaties, prijzen en varianten van de modellen die in de Galaxy Tab serie gelanceerd zijn.

Nieuws en reviews

Wij volgen natuurlijk ook al het laatste nieuws uit de tabletwereld op de voet en besteden daarom ook veel aandacht aan het laatste nieuws omtrent nieuwe tablets van Samsung. In ons Samsung archief vind je de laatste nieuwtjes over nieuwe hardware, software-updates, nieuwe applicaties en accessoires. Onze ervaringen met de meest recente Galaxy tablets van Samsung vind je in ons archief van tablet reviews.

Tablets vergelijken

De Galaxy Tab tablets van Samsung komen in verschillende soorten en maten, beschikken over verschillende specificaties en zijn beschikbaar voor nagenoeg elk budget. Inmiddels heeft Samsung meer dan 30 verschillende modellen uitgebracht. Alle tablets die Samsung in Nederland gelanceerd heeft vind je terug in onze tablet database. Hier kun je tablets vergelijken aan de hand van onder meer de specificaties, het formaat en de prijs. Ook vind je hier de realtime beschikbaarheid en prijzen van alle tablets.

Galaxy-Tab-2-7-review-2

Touchwiz

Samsung heeft net als veel fabrikanten een eigen skin over Android gelegd die standaard meegeleverd wordt op de Galaxy Tabs. Deze skin heeft de naam Touchwiz meegekregen en is een soort laag die over de standaard versie van Android gelegd wordt, met een eigen vormgeving en eigen functies. Ook levert Samsung een groot aantal eigen applicaties en toepassingen mee, waaronder Samsung Apps, een Media Hub, Readers Hub, Game Hub, Chat-on en AllShare. Het merendeel van deze applicaties is alleen beschikbaar op de tablets van de Koreaanse fabrikant en kan dus niet geïnstalleerd worden op tablets van andere merken. Naast eigen applicaties levert Samsung ook eigen widgets mee die op de homescreens geplaatst kunnen worden en voegt de fabrikant diverse functies toe die niet standaard binnen Android te vinden zijn.

Android en updates

De Galaxy Tab tablets draaien standaard allemaal op Android maar de versie van dit besturingssysteem kan per tablet verschillen. Samsung voorziet nieuwe modellen altijd van een recente versie van Android en probeert ook oudere modellen up-to-date te houden met updates naar nieuwe versies van het besturingssysteem. Er is echter geen garantie dat elke tablet een update tegemoet kan zien. Heb je een tablet van Samsung gekocht en ben je benieuwd of er al een update beschikbaar is? Zoek je tablet dan op in onze tablet database. Op de productpagina van elke tablet vind je informatie over uitgerolde updates.

Accessoires

Voor alle modellen in de Galaxy Tab serie van Samsung is een grote hoeveelheid accessoires beschikbaar. Samsung brengt zelf een hoop accessoires op de markt maar omdat de tablets populair zijn lanceren ook veel derde partijen accessoires. Denk hierbij aan cases, covers, Bluetooth toetsenborden, styli en docks. Hoe je de tablet ook wilt gebruiken, er is altijd wel een accessoire voor te vinden.

Galaxy-Tab-2-algemeen

Galaxy Tab tablets kopen

Mocht je voor één van de vele tablets van Samsung willen gaan dan is het verstandig ons archief met tips en adviezen door te nemen. Hier vind je informatie die helpt bij een tablet kopen, het gebruik van een tablet en de verschillende mogelijkheden van een tablet. Ben je er nog niet uit of Android het juiste besturingssysteem voor je is? Neem dan ons artikel met redenen waarom je voor een Android tablet moet kiezen door.

Samsung Galaxy Note tablets

Naast diverse tablets in de Galaxy Tab serie heeft Samsung inmiddels ook een aardig assortiment tablets in de Galaxy Note serie. Het belangrijkste verschil tussen beide series zit hem in het feit dat de Galaxy Note tablets beschikken over de geavanceerde S-Pen stylus waarmee je kunt tekenen, kunt schrijven en de tablet kunt bedienen.

Zit je met vragen over een Samsung tablet? Aarzel dan niet en stel je vragen in onze Vraag & Antwoord sectie. Hier bieden we hulp bij al je tablet gerelateerde problemen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.