Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet kopen

Er zijn inmiddels zoveel tablets te koop dat de kans groot is dat je bij het proces van een tablet kopen door de bomen het bos niet meer ziet. Niet alleen zijn er veel verschillende modellen van veel verschillende merken, ook heb je te maken met een hoop nieuwe features, functies, specificaties en besturingssystemen. In dit artikel vind je de belangrijkste informatie voor de aanschaf van een nieuwe tablet.

tablet-kopen

Wat is een tablet?

Het klinkt misschien logisch, maar voordat je een tablet koopt is het belangrijk om te weten wat een tablet precies is en hoe een tablet precies werkt, zeker wanneer het om je eerste tablet gaat. Een tablet is namelijk niet exact hetzelfde als een laptop, biedt niet dezelfde mogelijkheden als een desktop computer en werkt ook weer net anders dan een smartphone. Lees daarom ons artikel over wat een tablet is goed door, om vervolgens meer te weten te komen over het display van tablets en de overige hardware die belangrijk is. Daarnaast zijn er heel wat termen die je weinig zullen zeggen. De belangrijkste termen hebben we onder elkaar gezet en voorzien van een uitleg. Een overzicht van alle belangrijke artikelen met informatie die je moet weten voordat je een tablet koopt vind je in onze beginners sectie. Wanneer je helemaal op de hoogte bent van de mogelijkheden en hardware van tablets is de volgende stap je te verdiepen in de de vraag waarom je een tablet zou kopen.

Waarom een tablet kopen?

De tweede stap is ook een hele logische en is eigenlijk een vraag die je voor jezelf moet beantwoorden; waarom wil je een tablet kopen? Er is namelijk ook een kans dat een laptop of een desktop computer interessanter is voor je. Om duidelijk te krijgen welke voordelen een tablet biedt kun je terecht in ons artikel met een aantal belangrijke argumenten voor de aankoop van een tablet. Twijfel je nog tussen een tablet en een laptop? Lees dan ons artikel over een tablet of een laptop kopen.

Besturingssystemen

Bij het kopen van een tablet is het besturingssysteem van groot belang. Tablets zijn namelijk afhankelijk van deze software en je gebruikerservaring zal afhangen van hoe tevreden je bent met de mogelijkheden hiervan. Ook is het belangrijk te weten dat wanneer je eenmaal voor een bepaald besturingssysteem gekozen hebt, de kans groot is dat je hiervoor ook heel wat applicaties gaat kopen en je dus lastiger van besturingssysteem kan veranderen in de toekomst.

Op dit moment zijn er drie besturingssystemen die de markt domineren. Android, het besturingssysteem voor de vele Android tablets die op de markt verschijnen, en iOS, het besturingssysteem voor Apple’s iPad modellen, zijn het meest populair. Het grote voordeel hiervan is dat ontwikkelaars van applicaties veel tijd steken in de ontwikkeling van apps en je dus toegang krijgt tot een grote bibliotheek aan kwalitatief hoogwaardige applicaties. Het derde besturingssysteem is Windows 8. Dit besturingssysteem is relatief nieuw en loopt qua hoeveelheid beschikbare applicaties dus nog flink achter op iOS en Android. Wel biedt Windows 8 diverse voordelen ten opzichte van andere besturingssystemen, met name wanneer het aankomt op productiviteit.

Windows-8-ios-android

Wil je een tablet kopen dan is het dus verstandig je te verdiepen in de verschillende besturingssystemen. Om deze reden hebben we diverse artikelen geschreven waarin we de belangrijkste voordelen per besturingssysteem uitleggen. Hiervoor kun je terecht in het artikel waarom voor een iPad kiezen, het artikel waarom voor een Android tablet kiezen en in onze Windows 10 informatiegids.

Waar moet je op letten?

Bij het kopen van een tablet zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden, waaronder het hierboven besproken besturingssysteem. Toch zijn er meer factoren die van belang zijn en zaken waar je op moet letten welke we beschreven hebben in het artikel met alles waar je op moet letten bij het kopen van een tablet. Dat is echter niet alles want de volgende vraag is of je een tablet met of zonder abonnement wilt. Wanneer je veel buitenshuis wilt werken met een internetverbinding dan is een tablet kopen in combinatie met abonnement aan te raden. Voor meer informatie hierover kun je terecht artikel met tips voor tablets met abonnement. Lees vooral ook ons artikel met zes fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet. Meer informatie over belangrijke aspecten bij de aanschaf van een tablet en belangrijke adviezen vind je in ons tips en adviezen archief.

Tablets vergelijken

Wanneer je helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en besturingssystemen, en de verschillende tips goed doorgenomen hebt kun je bijna een tablet kopen. Eerst is het verstandig je te gaan richten op specifieke modellen, deze te vergelijken en hieruit een top vijf samen te stellen. In onze tablet database vind je een compleet overzicht met alle tablets die op dit moment in Nederland te koop zijn, waaronder Windows 8 tablets, Android tablets en iPads. Hier kun je snel en eenvoudig tablets vergelijken aan de hand van onder meer het besturingssysteem, de prijs en de specificaties.

vergelijk-tablets

Overigens is een extra tip onze ‘beste tablets‘ artikelen goed door te nemen. Elke seizoen maken we een overzicht van de beste tablets van dat moment, gebaseerd op onze eigen ervaringen in reviews en de populariteit van tablets op de website.

Een tablet kopen

Zoals je gezien hebt is een tablet kopen niet zomaar even gedaan. Je moet er wat tijd insteken om alles over tablets, de software en nieuwe ontwikkelingen te weten te komen. Wanneer je eenmaal weet waar je naar moet zoeken en wat je wilt kun je tot aankoop overgaan. Als je bovenstaande stappen gevolg hebt, heb je nu een shortlist met een aantal tablets waar je voorkeur naar uitgaat, of je hebt zelfs al een perfect model gevonden. Vervolgens is het altijd handig om naar een fysieke winkel te gaan en de tablets in je handen te houden. Natuurlijk is het lastig dan een echt oordeel te vellen maar het zal je absoluut helpen bij je keuze. Wanneer deze eenmaal gemaakt is kun je een tablet kopen. Dit kun je zowel in fysieke winkels als online doen. Mocht je online naar de laagste prijs willen zoeken dan vind je in onze tablet database alle laagste prijzen. Wil je een tweedehands tablet kopen? Lees dan deze tips door.

Problemen of vragen?

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen en zie nog steeds door de bomen het bos niet? Of heb je inmiddels een tablet maar zit je met een probleem? Aarzel dan niet en stel je vragen in onze Vraag & Antwoord sectie. Hier helpen wij, en onze grote community, bij het zoeken naar een passend antwoord op jouw vraag.

 • Delen:

Reacties

 1. Hendrik J.
  20 mei, 2013 om 10:07

  Dit is de site waarnaar ik heb gezocht. Ik ben vrijwel blanco in mijn kennis van tablets en hier worden alle relevante termen en begrippen duidelijk uitgelegd. Bedankt!

 2. Michiel
  20 september, 2014 om 7:46

  Eindelijk een site die alles wat je moet weten voordat je een tablet koopt uit de doeken doet! Mijn DANK is groot!

 3. Joke
  29 maart, 2015 om 22:56

  Gewoon duidelijke taal. Begrijpelijk voor een nieuwkomer op het gebied van tablet.
  Erg fijn

 4. Nel ke
  31 mei, 2015 om 5:03

  Heldere informatie in gewone mensentaal! Pluim.

 5. Frans
  16 november, 2017 om 12:47

  Wat kan ik anders dan er hartgrondig mee eens te zijn met eerdere positieve uitlatingen. Ook ik ervaar deze website als zeer helder en uiterst informatief. Een uitstekend begin, als je meer zekerheid wil hebben bij je keuze voor het gebruik een tablet.

 6. jan hermans
  21 januari, 2018 om 12:28

  ik krijg mijn tabet niet meer op starten wachtwoord vergeten

 7. jan hermans
  21 januari, 2018 om 12:29

  wachtwoord vergeten voor optestarten wat moet ik doen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.