Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet PC informatie gids

Tablets zijn al een tijdje op de markt, maar wanneer je er nog geen ervaring mee hebt kan het lastig zijn meteen in het diepe te duiken. Er is immers een hoop keuze met verschillende formaten, verschillende specificaties en verschillende besturingssystemen. Dat maakt het allemaal stukken lastiger voor het eerst een tablet aan te schaffen. Gelukkig kunnen we je hier bij helpen middels een aantal achtergrondartikelen, tips en adviezen.

Informatie voor beginners

Allereerst is het verstandig je in te lezen over wat een tablet exact is, wat je er precies mee kunt doen en waarom je er een zou kopen. Hieronder vind je een aantal links naar artikelen waarin we meer informatie geven over de basisonderwerpen.

Wat is een tablet?
Display en grootte
Drukgevoelige schermen: wat heb je eraan?
De hardware van tablets
Tablets en opslaggeheugen
Tablets en aansluitingen
Tablets en processors
Het display van een tablet
Een tablet of een laptop kopen?
De verschillende besturingssystemen
Met of zonder abonnement?
Waarom zou je een tablet kopen?
4G tablets en abonnementen
Je tablet beschermen en beveiligen
Belangrijke termen die je moet kennen
Alles over het kopen van een tablet
Alles over het kopen van een tweedehands tablet

Tips en adviezen

Wanneer je jezelf ingelezen hebt en weet wat een tablet exact is en hoe deze gebruikt kan worden dan kun je de volgende stap nemen. Om meer te weten te komen over waar je op moet letten bij de aanschaf en hoe je meer uit je nieuwe apparaat kunt halen kun je de artikelen in ons archief met tips en adviezen doornemen. De artikelen zijn geordend op besturingssysteem maar we hebben ook een aantal algemene tips en aankoopadviezen onder elkaar gezet zodat je een idee krijgt waar je op moet letten en wat momenteel belangrijk is bij het gebruik en de aankoop.

De beste tablets

Elk seizoen maken we een overzicht van de beste tablets per besturingssysteem (Android, iOS en Windows), de beste modellen in het algemeen en de beste modellen voor een specifiek doel. De meest recente overzichten vind je in ons beste tablets archief.

Vergelijken

Als je helemaal op de hoogte bent van alles dat momenteel belangrijk is dan kun je de zoektocht direct beginnen. In onze database kun je snel en eenvoudig tablets vergelijken. Hier vind je onder meer modellen met Android, Windows en iOS als besturingssysteem, en kun je filteren op voor jou belangrijke specificaties en favoriete merken. Wanneer je jouw favoriete modellen eenmaal onder elkaar hebt gezet, dan kun je een tablet kopen.

Hulp bij vragen

Het zoeken naar een nieuwe tablet kan lastig zijn, net als het gebruik van het apparaat met software die je nog niet goed kent. Daarom hebben we onze Vraag & Antwoord sectie in het leven geroepen. Hier kun je al je vragen kwijt en zoeken we samen naar een oplossing voor je probleem.

  • Delen: