Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tips voor Windows tablets, laptops en smartphones

Sinds oktober van 2012 focust Microsoft zich niet meer alleen op desktops en laptops; ook tablets en smartphones krijgen meer aandacht. Maar, met Windows 8 is Microsoft hier niet echt in geslaagd. Speciaal voor tablets met een ARM-processor werd Windows RT geïntroduceerd maar deze versie heeft nauwelijks voet aan de grond gekregen. Hoewel er een aardig aantal tablets met Windows 8 en Windows 8.1 verschenen is in de dagen sinds oktober 2012 laat het gebruik vaak nog te wensen over. Gelukkig is daar verandering in gekomen met Windows 10.

In juli van 2015 heeft Microsoft Windows 10 officieel uitgebracht. Deze versie van het besturingssysteem moet op alle apparaten met alle schermgrootten kunnen draaien, dus ook op tablets en smartphones. De ervaring is op al deze apparaten consistent en de gebruikservaring op mobiele apparaten is ten opzichte van Windows 8 flink verbeterd. Hieronder vind je de belangrijkste tips en adviezen voor smartphones, laptops, convertibles en tablets die draaien op Windows.

Windows 10

Windows apparaten kopen

Algemene Windows tips

Startscherm en instellingen

Applicaties

De beste Windows tablets, smartphones en laptops

Elk seizoen maken we een overzicht van de beste tablets, convertibles, hybride laptops en smartphones per besturingssysteem en ook de beste mobiele apparaten over het algemeen. Ook Windows-toestellen komen hier aan bod. De meest recente overzichten vind je in ons beste tablets archief.

Meer tips en antwoorden op vragen

Neem ook onze tips en adviezen voor specifieke besturingssystemen door. Ook kun je terecht in onze Vraag & Antwoord. Hier helpen wij, en onze grote community, jouw problemen met tablets, laptops en smartphones op te lossen.

  • Delen: