Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet verkopen of inruilen

Nu tablets al een aantal jaar goed verkocht worden is de kans groot dat je op een gegeven moment van je eerste tablet af wilt. Je kunt je tablet dan verkopen of inruilen. Wanneer je een tablet verkoopt wil je daar natuurlijk geld voor ontvangen waarmee je weer op zoek kunt naar een nieuwe tablet. Wanneer je een tablet inruilt krijg je daar vaak tegoed voor waarmee je een ander product bij dezelfde winkel kunt kopen.

tablet-verkopen-inruilen

Je tablet verkopen of inruilen

Maar, waar kun je je tablet nu het beste verkopen? Er zijn diverse bedrijven en winkels waaraan je een tablet kunt verkopen en waar je vervolgens geld of een tegoed krijg voor je oude tablet. De meest voor de hand liggende optie voor veel mensen is een tablet verkopen via één van de tweedehands websites, waaronder Marktplaats en Speurders. Je kunt echter op meer plekken terecht en hieronder vind je een overzicht van een aantal bedrijven die je tablet van je kunnen kopen. Bij sommige bedrijven kun je alleen terecht met tablets die niet al te oud zijn, en ook mag je tablet in veel gevallen niet beschadigd zijn. Een beschadigde tablet kun je soms wel inruilen of verkopen maar dan krijg je er maar weinig voor terug.

Belangrijk

Voordat je een tablet aan iemand anders verkoopt is het belangrijk dat je jouw gegevens van deze tablet verwijdert en de tablet terugzet naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor ben je er zeker van dat niemand anders er met jouw gegevens of bestanden vandoor gaat. Mocht je een microSD-kaart gebruiken om bestanden of media op te slaan, zorg dan dat je ook deze verwijdert voordat je de tablet verkoopt.

Waar kun je je tablet verkopen?

Tabletcenter.nl

Via Tabletcenter.nl kun je je oude tablet verkopen en hiervoor krijg je een waardebon thuis gestuurd. De winkel biedt niet voor alle merken en modellen de mogelijkheid maar heeft een handige tool waarmee je direct kunt zien of jouw tablet bij hun nog iets waard is. Is dit het geval dan vul je een formulier in, stuur je de tablet gratis op en krijg je binnen twee weken een waardebon voor het afgesproken bedrag thuis gestuurd.

RecycleMichael

Hoewel RecycleMichael qua tablets niet heel veel modellen accepteert biedt het bedrijf wel een snelle afhandeling en kun je een tablet die je wilt verkopen gratis opsturen. Na een check door het bedrijf krijg je vervolgens binnen vijf werkdagen het afgesproken bedrag op je rekening gestort.

Apple Recycling

Speciaal voor diegenen die een iPad hebben heeft Apple ook een eigen programma waarmee je een oude iPad kunt verkopen. Apple geeft cash voor je oude iPad, afhankelijk van het model, de staat waarin de tablet verkeert en welke accessoires er nog bijzitten. Eenmaal een bedrag geaccordeerd kun je jouw oude iPad gratis opsturen naar Apple, waarna je binnen een aantal weken het bedrag op je rekening krijgt gestort.

Tips en vragen

Wanneer je je oude tablet verkocht hebt dan kun je natuurlijk een nieuwe tablet kopen. Om je daarbij te helpen hebben we een archief met tips en adviezen ingericht. Hier vind je belangrijke informatie waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een tablet. Mocht je er nog niet uitkomen dan kun je terecht in onze Vraag & Antwoord. Hier beantwoorden we al je vragen met betrekking tot tablets.

  • Delen:

Reacties

  1. Eline
    07 december, 2015 om 12:41

    De acu van mijn tablet is kapot. Ik heb verder nooit problemen gehad met mijn tablet in 2 jaar tijd. Kopen jullie deze ook??

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.