Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos 80 Titanium

De Archos 80 Titanium is beschikbaar in een 8GB Wifi-only versie en draait op Android 4.1 Jelly Bean. Verder beschikt de tablet onder meer over een capacitief touchscreen, een 8 inch IPS display, een microUSB poort, een miniHDMI poort, een 1.6Ghz dual-core processor, een microSD card reader en Wifi.

Gebruikerswaardering
-
Onze waardering
-
Delen:
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews en nieuws
  • Bezoekersreviews
  • Prijzen
  • Tablet met abonnement

Het assortiment tablets van Archos wordt bijna elke twee weken uitgebreid en we hebben in de database dan ook al een groot aantal tablets van de Franse fabrikant staan. In 2013 komt Archos met een aantal nieuwe tablets in de middenklasse Elements serie en om het makkelijk te maken heeft Archos ook weer nieuwe series in deze serie gelanceerd. Deze keer hebben we het over een nieuw model in de Titanium serie.

Eind 2012 introduceerde Archos haar eerste tablet met een retina resolutie display. Deze 9.7 inch tablet kreeg de naam Archos 97 Titanium mee en beschikte verder onder meer over een dual-core processor en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. In 2013 voegt Archos nieuwe modellen aan de Titanium serie toe, te beginnen met een 8 inch model dat de naam Archos 80 Titanium meegekregen heeft. Het grote is verschil met de 97 Titanium is dat de 80 Titanium beschikt over een 8 inch display met een standaard resolutie van 1.024 bij 768 pixels.

Archos 80 Titanium – specificaties

De Archos 80 Titanium is zoals gezegd uitgerust met een IPS LCD display dat een formaat van 8 inch heeft en beschikt over een resolutie van 1.024 bij 768 pixels. Verder is de tablet voorzien van een 1.6GHz dual-core ARM Cortex A9 processor, een Mali 400 grafische processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader waarmee het geheugen met maximaal 64GB uitgebreid kan worden. Ook beschikt de tablet over een VGA camera aan de voorzijde en een 2 megapixel camera aan de achterzijde.

Archos-80-Titanium

De 80 Titanium beschikt over Wifi voor draadloze communicatie, over een microUSB 2.0 poort voor het koppelen met een PC of het aansluiten van accessoires, en een miniHDMI poort voor het aansluiten van de tablet op een TV. De tablet is uitgerust met een ingebouwde speaker en een ingebouwde microfoon.

Archos 80 Titanium – software

Qua software beschikt de Archos 80 Titanium net als zijn grotere broer over Android 4.1 Jelly Bean met toegang tot de Google Play Store. Ook worden diverse Google applicaties zoals GMail, GTalk, Google+, Google Maps en Google Drive meegeleverd en heeft Archos onder andere de OfficeSuite Viewer, News Republic en Archos Media Center apps vooraf geïnstalleerd.

Archos 80 Titanium – design

Het design van de Archos 80 Titanium komt grotendeels overeen met dat van de 9.7 inch variant. De Franse fabrikant heeft gekozen voor een wit/grijze afwerking. De voorzijde van de tablet is nagenoeg compleet wit, terwijl de achterzijde grijs is. Het geheel is voorzien van een aluminium behuizing, heeft een gewicht van 440 gram en heeft een afmeting van 200 mm x 154 mm x 9.9 mm.

Archos-80-Titanium-2

Archos 80 Titanium – Prijs en beschikbaarheid

De Archos 80 titanium wordt alleen in een 8GB Wifi-only variant gelanceerd. De tablet moet in februari op de Nederlandse markt verschijnen voor een adviesprijs van 169 euro.

Algemeen

Merk Archos
Model 80 Titanium
Hybride of convertible Nee
Kleuren Wit
Besturingssysteem Android Jelly Bean (4.1)
Gewicht 440 gram
Afmetingen 200 x 154 x 9.9 mm

Prijs en Beschikbaarheid

Beschikbaarheid Nu beschikbaar
Lancering in Nederland Niet bekend
Laagste prijs Prijs niet bekend
Prijs met abonnement Variabel - bekijk

Display

Schermdiagonaal 8 inch
Techniek IPS LCD
Resolutie 1024 x 768

Snelheid en geheugen

Processor ARM Cortex A9
Kloksnelheid 1.6GHz
Werkgeheugen 1GB
Opslaggeheugen 8GB
Geheugenkaart lezer Ja

Connectiviteit

Wifi Ja
3G Nee
4G Nee
Bluetooth Nee
NFC Nee
GSM Nee
GPS Nee
USB Ja
HDMI Ja

Camera's

Voorzijde VGA
Achterzijde 2.0 Megapixel

Batterij

Batterij Lithium Polymer
Gebruiksduur Niet bekend

Overig

Active digitizer Nee
Stylus meegeleverd Nee

Reviews van de Archos 80 Titanium

Schrijf een review

Persoonlijke gegevens
Waardering
Geef een cijfer voor deze tablet (*)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Pluspunten
Schrijf in het kort op wat je de pluspunten vindt van deze tablet (*)
Minpunten
Schrijf in het kort op wat je de minpunten vindt van deze tablet (*)
Conclusie
Schrijf een korte conclusie over je gebruikservaring met deze tablet (*)


Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd

LET OP: Je review zal eerst beoordeeld worden door de redactie. Bij goedkeuring van de redactie zal je review geplaatst worden.

  • Archos 80 Titanium 8GB

Deze tablet beschikt niet over 3G en is dus niet met abonnement te koop.
Klik hier om alle tablets die wel over 3G beschikken te selecteren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd