Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos 97 Platinum HD

De Archos 97 Platinum HD is beschikbaar in een 8GB Wifi-only versie en draait op Android 4.1 Jelly Bean. Verder beschikt de tablet onder meer over een 9.7 inch capacitief touchscreen, een retina resolutie IPS display, een microUSB poort, een 1.2Ghz quad-core processor, een microSD card reader, HDMI en Wifi.

Gebruikerswaardering
-
Onze waardering
-
Delen:
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews en nieuws
  • Bezoekersreviews
  • Prijzen
  • Tablet met abonnement

We kennen Archos natuurlijk vooral van de budget tablets met minimale specificaties maar sinds de tweede helft van 2012 laat de Franse fabrikant zien dat ze ook interessante middenklasse en zelfs high-end tablets kunnen maken. Eind 2012 lanceerde Archos de de 9.7 inch 97 Titanium HD tablet met retina resolutie display maar met de 97 Platinum HD gaat Archos nog een stapje verder.

Kijkend naar de specificaties zou je zeggen dat de Archos 97 Platinum HD een high-end tablet is, echter heeft Archos er een prijskaartje aan gehangen waarvoor je momenteel nog geen middenklasse tablet van een A-merk kunt kopen. De 97 Platinum HD is onderdeel van de Archos Elements serie waarin eerder onder meer de Archos 97 Carbon, Archos 97 Xenon en de Archos 80 Titanium gelanceerd werden.

Archos 97 Platinum HD – specificaties

Zoals al aangegeven beschikt de Archos 97 Platinum HD over een aantal high-end specificaties die we tot op heden nog bij niet veel Android tablets tegengekomen zijn. Zo is de tablet uitgerust met een 9.7 inch IPS LCD display dat een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels heeft. Dit is vergelijkbaar met de resolutie van de Retina iPad. Daarnaast beschikt de tablet over een quadcore processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, een 8-core PowerVR SGX 544 grafische processor, 2GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen.

Archos-97-Platinum-HD

Het opslaggeheugen kan verder uitgebreid worden met een microSD card reader van maximaal 64GB. Wat betreft draadloze communicatie beschikt de tablet over wifi maar ontbreekt Bluetooth helaas. Wel zijn er fysieke aansluitingsmogelijkheden in de vorm van een miniHDMI en een microUSB poort met host ondersteuning. Aan de voorzijde bevindt zich een VGA camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 2.0 megapixel camera voor het maken van foto’s en video’s.

Archos 97 Platinum HD – software

De 97 Platinum HD draait op een recente versie van Android, Android 4.1 Jelly Bean, met toegang tot de Google Play Store. Ook worden diverse Google applicaties zoals GMail, GTalk, Google+, Google Maps en Google Drive meegeleverd en heeft Archos onder andere de OfficeSuite Viewer, News Republic en Archos Media Center apps vooraf geïnstalleerd.

Archos 97 Platinum HD – design

Archos heeft gekozen voor een wit/grijze afwerking. De voorzijde van de tablet is nagenoeg compleet wit, terwijl de achterzijde grijs is. Het geheel is voorzien van een aluminium behuizing, heeft een gewicht van 670 gram en heeft een afmeting van 242 mm x 187 mm x 9.8 mm.

Archos-97-Platinum-HD-2

Archos 97 Platinum HD – Prijs en beschikbaarheid

De Archos 97 Platinum HD wordt alleen in een 8GB Wifi-only variant gelanceerd. De tablet moet vanaf februari 2013 in Nederland te koop zijn voor een prijs van 269 euro.

Algemeen

Merk Archos
Model 97 Platinum HD
Hybride of convertible Nee
Kleuren Wit
Besturingssysteem Android Jelly Bean (4.1)
Gewicht 670 gram
Afmetingen 242 mm x 187 mm x 9.8 mm

Prijs en Beschikbaarheid

Beschikbaarheid Nu beschikbaar
Lancering in Nederland Niet bekend
Laagste prijs Prijs niet bekend
Prijs met abonnement Variabel - bekijk

Display

Schermdiagonaal 9.7 inch
Techniek IPS LCD
Resolutie 2048 x 1536

Snelheid en geheugen

Processor Quad-core Allwinner
Kloksnelheid 1.2GHz
Werkgeheugen 2GB
Opslaggeheugen 8GB
Geheugenkaart lezer Ja

Connectiviteit

Wifi Ja
3G Nee
4G Nee
Bluetooth Nee
NFC Nee
GSM Nee
GPS Nee
USB Ja
HDMI Ja

Camera's

Voorzijde VGA
Achterzijde 2.0 Megapixel

Batterij

Batterij Lithium Polymer
Gebruiksduur Niet bekend

Overig

Active digitizer Nee
Stylus meegeleverd Nee

Reviews van de Archos 97 Platinum HD

Schrijf een review

Persoonlijke gegevens
Waardering
Geef een cijfer voor deze tablet (*)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Pluspunten
Schrijf in het kort op wat je de pluspunten vindt van deze tablet (*)
Minpunten
Schrijf in het kort op wat je de minpunten vindt van deze tablet (*)
Conclusie
Schrijf een korte conclusie over je gebruikservaring met deze tablet (*)


Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd

LET OP: Je review zal eerst beoordeeld worden door de redactie. Bij goedkeuring van de redactie zal je review geplaatst worden.

  • Archos 97 Platinum HD

Deze tablet beschikt niet over 3G en is dus niet met abonnement te koop.
Klik hier om alle tablets die wel over 3G beschikken te selecteren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd