Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos 97 Xenon

De Archos 97 Xenon is beschikbaar in een 4GB Wifi plus 3G versie en draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Verder beschikt de tablet onder meer over een 9.7 inch capacitief touchscreen, een IPS LCD display, een volwaardige USB poort, een HDMI aansluiting, een 1.4Ghz processor, een microSD card reader en Wifi.

Gebruikerswaardering
-
Onze waardering
-
Delen:
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews en nieuws
  • Bezoekersreviews
  • Prijzen
  • Tablet met abonnement

Archos komt in 2012 met een nieuwe middenklasse serie die de naam Elements Serie draagt. Op het moment van schrijven zijn er twee modellen in deze serie aangekondigd; de Archos 97 Carbon en de Archos 97 Xenon. Beide modellen draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en lijken ook qua overige specificaties en uiterlijk veel op elkaar. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen.

Archos 97 Xenon – specificaties

De Archos 97 Xenon beschikt over een 9.7 inch displa met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels. Archos heeft gebruikgemaakt van een IPS paneel dat moet zorgen voor een hoge helderheid en dus leesbaarheid in fel verlichte omgevingen. Verder beschikt de tablet over een 1.4GHz processor (waarschijnlijk Qualcomm), 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan intern opslaggeheugen, een microSD card reader, een microUSB 2.0 slave poort, een volwaardige USB 2.0 poort en een HDMI uitgang voor verbinding met een TV.

Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een 2.0 megapixel camera voor videogesprekken en foto’s, terwijl de voorzijde is voorzien van een 0.3 megapixel webcam voor videogesprekken. Wat betreft de draadloze communicatie krijg je de mogelijkheid om met Wifi of 3G te werken. In het apparaat kan een SIM-kaart gestopt worden voor mobiel internet. Archos geeft aan dat de batterij minimaal 16 uur mee moet gaan.

Het verschil met de Archos 97 Carbon zit hem in een aantal elementen. Zo beschikt de 97 Carbon over een 1GHz processor, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Ook heeft dit model geen 3G module voor mobiel internet.

Archos 97 Xenon – software

De Archos 97 Xenon draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich waarin weinig aanpassingen door Archos zelf zijn gedaan. De tablet beschikt over een Google stempel, wat inhoudt dat je toegang krijgt tot de Google Play Store voor het downloaden van applicaties. Ook krijg je diverse Google applicaties meegeleverd, waaronder GMail, Google Drive, Google Maps, YouTube en Google Talk. Daarnaast levert Archos standaard handige applicaties als Office Viewer, een mediaspeler en een filemanager mee.

Archos 97 Xenon – design

De 97 Xenon is nagenoeg compleet zwart/grijs afgewerkt. De achterzijde is gemaakt van kunststof wat ook zichtbaar is rondom de randen van het display. De tablet heeft een afmeting van 248 x 188 x 11.5 millimeter en weegt 650 gram.

Archos 97 Xenon – Prijs en beschikbaarheid

De 97 Xenon wordt alleen in een 4GB Wifi plus 3G variant gelanceerd. De prijs ligt waarschijnlijk tussen de 299 en 349 euro.

Algemeen

Merk Archos
Model 97 Xenon
Hybride of convertible Nee
Kleuren Grijs/Zwart
Besturingssysteem Android ICS (4.x)
Gewicht 650 gram
Afmetingen 248 x 188 x 11.5 mm

Prijs en Beschikbaarheid

Beschikbaarheid Nu beschikbaar
Lancering in Nederland Niet bekend
Laagste prijs Prijs niet bekend
Prijs met abonnement Variabel - bekijk

Display

Schermdiagonaal 9.7 inch
Techniek IPS LCD
Resolutie 1024 x 768

Snelheid en geheugen

Processor ARM Cortex A8
Kloksnelheid 1.4GHz
Werkgeheugen 512MB
Opslaggeheugen 4GB
Geheugenkaart lezer Ja

Connectiviteit

Wifi Ja
3G Ja
4G Nee
Bluetooth Nee
NFC Nee
GSM Nee
GPS Nee
USB Ja
HDMI Ja

Camera's

Voorzijde 0.3 Megapixel
Achterzijde 2.0 Megapixel

Batterij

Batterij Lithium Polymer
Gebruiksduur Niet bekend

Overig

Active digitizer Nee
Stylus meegeleverd Nee

Reviews van de Archos 97 Xenon

Schrijf een review

Persoonlijke gegevens
Waardering
Geef een cijfer voor deze tablet (*)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Pluspunten
Schrijf in het kort op wat je de pluspunten vindt van deze tablet (*)
Minpunten
Schrijf in het kort op wat je de minpunten vindt van deze tablet (*)
Conclusie
Schrijf een korte conclusie over je gebruikservaring met deze tablet (*)


Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd

LET OP: Je review zal eerst beoordeeld worden door de redactie. Bij goedkeuring van de redactie zal je review geplaatst worden.

  • Archos 97 Xenon 4GB

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd