Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos Arnova 7c G3

De Archos Arnova 7c G3 is beschikbaar in een 8GB versie en draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Verder beschikt de tablet onder meer over een 7 inch capacitief touchscreen, een 3G module, GPS, een microUSB aansluiting, een 1.4Ghz processor, een microSD card reader en Wifi.

Gebruikerswaardering
-
Onze waardering
-
Delen:
 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Reviews en nieuws
 • Bezoekersreviews
 • Prijzen
 • Tablet met abonnement

Archos heeft in Nederland al een groot aantal tablets gelanceerd, de meeste onder de Arnova naam. De Arnova tablets zijn de budget tablets van Archos en hebben een prijsrange van 50 euro tot ongeveer 200 euro. De Arnova serie is inmiddels alweer toe aan de derde generatie (G3) met een hoop nieuwe modellen, nieuwe software en verbeterde specificaties.

Een grote verbetering ten opzichte van de G2 serie Arnova tablets is dat de G3 serie tablets allemaal beschikken over Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. Daarbij worden de meeste modellen ook uitgerust met een werkgeheugen van 1GB om deze versie van Android soepel te laten draaien. Ook het design is aangepast ten opzichte van de 2011 modellen. De tablets zijn slanker geworden en hebben een ietwat elegantere look gekregen.

Archos Arnova 7c G3 – specificaties

De Archos Arnova 7c G3 wijkt af van alle andere G3 serie tablets doordat er een 3G module is toegevoegd. Hierdoor is het mogelijk om met een mobiel internet abonnement buitenshuis over een internetverbinding te beschikken. Ook krijg je de beschikking over een GPS module waarmee je kunt navigeren. Wat betreft de overige specificaties lijkt de Arnova 7c G3 veel op de andere 7 inch G3 modellen.

De Archos Arnova 7c G3 is een 7 inch tablet met een 16:9 beeldverhouding. Verder beschikt de tablet over een resolutie van 800 bij 480 pixels, een capacitief touchscreen, een 1.4GHz processor en 512MB aan werkgeheugen. Qua geheugen krijg je 8GB, maar dit is ook uit te breiden middels de microSD card reader. De tablet beschikt daarnaast over een microUSB poort, een HDMI poort, Bluetooth, een camera aan de voorzijde voor videogesprekken, Wifi en een microfoon. De tablet weegt 360 gram en heeft een afmeting van 199.4 bij 119.2 bij 10.8 mm.

Qua software krijg je Android 4.0 Ice Cream Sandwich maar helaas zonder Google certificering. Dit houdt in dat je geen toegang krijgt tot de Google Play Store (Android Market) en dat je applicaties via de alternatieve AppsLib store kunt downloaden.

Archos Arnova 7c G3 – varianten

De Archos Arnova 7c G3 wordt in een 8GB Wifi plus 3G variant verkocht. De Arnova G3 serie bestaat uit meerdere modellen, welke je op deze pagina terug kunt vinden.

Algemeen

Merk Archos
Model Arnova 7c G3
Hybride of convertible Nee
Kleuren Grijs/Zwart
Besturingssysteem Android ICS (4.x)
Gewicht 360 gram
Afmetingen 199.4 x 119.2 x 10.8 mm

Prijs en Beschikbaarheid

Beschikbaarheid Nu beschikbaar
Lancering in Nederland Niet bekend
Laagste prijs Prijs niet bekend
Prijs met abonnement Variabel - bekijk

Display

Schermdiagonaal 7 inch
Techniek LCD
Resolutie 800 x 480

Snelheid en geheugen

Processor ARM Cortex A8
Kloksnelheid 1.4GHz
Werkgeheugen 8GB
Opslaggeheugen 512MB
Geheugenkaart lezer Ja

Connectiviteit

Wifi Ja
3G Ja
4G Nee
Bluetooth Ja - 2.1 + EDR
NFC Nee
GSM Nee
GPS Ja
USB Ja
HDMI Ja

Camera's

Voorzijde 0.3 Megapixel
Achterzijde 3.0 Megapixel

Batterij

Batterij Lithium Polymer
Gebruiksduur Niet bekend

Overig

Active digitizer Nee
Stylus meegeleverd Nee

Reviews van de Archos Arnova 7c G3

Schrijf een review

Persoonlijke gegevens
Waardering
Geef een cijfer voor deze tablet (*)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Pluspunten
Schrijf in het kort op wat je de pluspunten vindt van deze tablet (*)
Minpunten
Schrijf in het kort op wat je de minpunten vindt van deze tablet (*)
Conclusie
Schrijf een korte conclusie over je gebruikservaring met deze tablet (*)


Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd

LET OP: Je review zal eerst beoordeeld worden door de redactie. Bij goedkeuring van de redactie zal je review geplaatst worden.

 • Archos Arnova 7c G3

  Reacties

 1. J. Radius
  26 juli, 2015 om 21:06

  welke 9 punten ik moet verbinden

 2. J. Radius
  26 juli, 2015 om 21:11

  Welke 9 punten moet ik verbinden op toegang te krijgen tot deze tablet. Kan ik anders de “9 punten” beveiliging omzeilen en zodoende toegang krijgen en de tablet te kunnen gebruiken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd