Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Vivo Tab RT (TF600C)

De ASUS Vivo Tab RT (TF600C) is beschikbaar in een 64GB variant en draait op het nieuwe Windows 8 besturingssysteem voor ARM tablets; Windows RT. De tablet beschikt verder onder meer over een quad-core Tegra 3 processor, een microSD card reader, Bluetooth 4.0, een HDMI aansluiting, NFC en een 10.1 inch Super IPS+ display.

Gebruikerswaardering
-
Onze waardering
-
Delen:
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews en nieuws
  • Bezoekersreviews
  • Prijzen

Nu ASUS heel wat succes heeft behaald met de Transformer Pad series die draaien op Android kon het natuurlijk niet lang uitblijven voordat we de eerste Transformer-achtige Windows 8 tablets van de fabrikant zouden gaan zien. Tijdens Computex 2012 heeft ASUS dan ook haar eerste Windows 8 tablets en Windows 8 convertible ultrabooks geïntroduceerd.

De twee tablets waarmee ASUS eind 2012 op de markt zal komen hebben de naam Vivo Tab RT (voorheen Tablet 600) en Vivo Tab (voorheen Tablet 810) meegekregen. ASUS is dus afgestapt van de Transformer Pad naam welke alleen gebruikt wordt voor tablets met Android als besturingssysteem. Zowel de Vivo Tab RT als de Vivo Tab draait op Windows 8, alleen maakt de Vivo Tab RT gebruik van de Windows RT versie. Deze versie is speciaal ontwikkeld voor apparaten met een ARM processor.

Windows RT

Het verschil tussen Windows 8 en Windows RT zit hem vooral in de beperkte toegang tot de klassieke desktop interface. Bij Windows 8 tablet heb je onbeperkte toegang tot deze desktop en kun je ook de bekende .exe bestanden installeren. Bij Windows RT tablets kun je alleen gebruikmaken van een aantal vooraf geïnstalleerde applicaties als Microsoft Office en Internet Explorer. Meer over Windows RT lees je in dit artikel.

ASUS Vivo Tab RT – specificaties

De Vivo Tab RT (TF600C) is de eerste Windows RT tablet van ASUS en draait op de inmiddels bekende quad-core Tegra 3 processor van Nvidia. Verder is de tablet voorzien van een 10.1 inch Super IPS+ display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en 10-punts multitouch input, 2GB aan werkgeheugen, een SSD opslaggeheugen van 64GB, een HDMI poort, Bluetooth 4.0, Wifi, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden en ASUS SonicMaster technologie voor een betere audioweergave. Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een 8 megapixel camera en aan de voorzijde een 2 megapixel camera voor videogesprekken. Een nieuwe feature die ASUS introduceert is de NFC ondersteuning voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten of het doen van draadloze betalingen.

De Vivo Tab RT kan zowel met als zonder keyboard dock gekocht worden. Het keyboard dock beschikt over een USB 2.0 poort, een trackpad, een QWERTY keyboard en een eigen batterij. Deze accessoire is dus vooral handig voor het typen van lange teksten zoals op een laptop zou doen. Zonder dock moet de tablet zo’n 10 uur meegaan op een volle batterij en moet dock zo’n 15 uur. Daarbij kan het keyboard dock met volle batterij een lege tablet opladen.

ASUS Vivo Tab RT – video

ASUS Vivo Tab RT vs Transformer Pad

Windows 8 is behoorlijk nieuw dus is het interessant even te kijken naar de belangrijkste verschillen met de Android Transformer Pad tablets. Als eerste valt op dat de resolutie van 1.366 bij 768 pixels niet op een Android tablet te vinden is. Microsoft heeft deze resolutie als minimale eis neergelegd voor fabrikanten waardoor veel Windows 8 tablets met deze resolutie zullen verschijnen. Een ander verschil is de 2GB aan werkgeheugen in plaats van 1GB op de meeste Android tablets. Windows heeft waarschijnlijk meer geheugen en rekenkracht nodig om alles soepel te laten draaien.

ASUS Vivo Tab RT – prijs en beschikbaarheid

De ASUS Vivo Tab RT is in Nederland te koop in een 64GB Wifi-only en 64GB 3G variant. Zonder dock heeft de tablet een adviesprijs van 599 euro, met dock 729 euro. De 3G versie kost 699 euro zonder dock en 829 euro met dock.

Algemeen

Merk Asus
Model Vivo Tab RT
Hybride of convertible Nee
Kleuren Titanium Gray
Besturingssysteem Windows RT
Gewicht 525 gram
Afmetingen 8.3mm dun

Prijs en Beschikbaarheid

Beschikbaarheid Nu beschikbaar
Lancering in Nederland Niet bekend
Laagste prijs Prijs niet bekend
Prijs met abonnement Variabel - bekijk

Display

Schermdiagonaal 10.1 inch
Techniek Super IPS + LCD
Resolutie 1366 x 768

Snelheid en geheugen

Processor Quad-core Nvidia Tegra 3
Kloksnelheid 1.5GHz
Werkgeheugen 2GB
Opslaggeheugen 64GB
Geheugenkaart lezer Ja

Connectiviteit

Wifi Ja
3G Nee
4G Nee
Bluetooth Ja - 4.0
NFC Nee
GSM Nee
GPS Ja
USB Nee
HDMI Ja

Camera's

Voorzijde 2.0 Megapixel
Achterzijde 8.0 Megapixel

Batterij

Batterij Lithium Polymer
Gebruiksduur Niet bekend

Overig

Active digitizer Nee
Stylus meegeleverd Nee

Reviews van de ASUS Vivo Tab RT (TF600C)

Schrijf een review

Persoonlijke gegevens
Waardering
Geef een cijfer voor deze tablet (*)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Pluspunten
Schrijf in het kort op wat je de pluspunten vindt van deze tablet (*)
Minpunten
Schrijf in het kort op wat je de minpunten vindt van deze tablet (*)
Conclusie
Schrijf een korte conclusie over je gebruikservaring met deze tablet (*)


Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd

LET OP: Je review zal eerst beoordeeld worden door de redactie. Bij goedkeuring van de redactie zal je review geplaatst worden.

  • Vivo Tab RT 64GB
  • Vivo Tab RT 64GB met dock
  • Vivo Tab RT 3G

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd