Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Vivo Tab (TF810C)

De ASUS Vivo Tab (TF810C) is beschikbaar in een 64GB variant, en draait op het nieuwe Windows 8 besturingssysteem. De tablet beschikt verder onder meer over een Intel processor, een microSD card reader, Bluetooth 4.0, USB en HDMI aansluitingen, NFC en een Wacom digitizer stylus.

Gebruikerswaardering
-
Onze waardering
-
Delen:
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews en nieuws
  • Bezoekersreviews
  • Prijzen
  • Tablet met abonnement

Nu ASUS heel wat succes heeft behaald met de Transformer Pad series die draaien op Android kon het natuurlijk niet lang uitblijven voordat we de eerste Transformer-achtige Windows 8 tablets van de fabrikant zouden gaan zien. Tijdens Computex 2012 heeft ASUS dan ook haar eerste Windows 8 tablets en Windows 8 convertible ultrabooks geïntroduceerd.

De twee tablets waarmee ASUS eind 2012 op de markt zal komen hebben de naam Vivo Tab RT (voorheen Tablet 600) en Vivo Tab (voorheen Tablet 810) meegekregen. ASUS is dus afgestapt van de Transformer Pad naam welke alleen gebruikt wordt voor tablets met Android als besturingssysteem. Zowel de Vivo Tab RT als de Vivo Tab draait op Windows 8, alleen maakt de Vivo Tab RT gebruik van de Windows RT versie. Deze versie is speciaal ontwikkeld voor apparaten met een ARM processor.

ASUS Vivo Tab – specificaties

De Vivo Tab (TF810C) is dus een volwaardige Windows 8 tablet en beschikt ook over een Intel Atom Clovertrail Z2760 processor. Verder is de tablet voorzien van een 11.6 inch Super IPS+ display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en 10-punts multitouch input, 2GB aan werkgeheugen, een SSD opslaggeheugen van 64GB, twee USB 2.0 poorten (in het dock), een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, een microHDMI poort en ASUS SonicMaster technologie voor een betere audioweergave. Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een 8 megapixel camera en aan de voorzijde een 2 megapixel camera voor videogesprekken.

Nieuwe features die ASUS introduceert zijn de NFC ondersteuning voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten of het doen van draadloze betalingen, en ondersteuning voor een Wacom digitizer stylus, welke ook meegeleverd wordt.

De Vivo Tab is 8.7mm dun en kan zowel met als zonder keyboard dock gekocht worden. Het keyboard dock beschikt over twee USB 2.0 poorten, een trackpad, een QWERTY keyboard en een eigen batterij. Deze accessoire is dus vooral handig voor het typen van lange teksten zoals op een laptop zou doen. Zonder dock moet de tablet zo’n 10 uur meegaan op een volle batterij en moet dock zo’n 19 uur. Daarbij kan het keyboard dock met volle batterij een lege tablet opladen.

ASUS Vivo Tab – video

ASUS Vivo Tab vs Transformer Pad

Windows 8 is behoorlijk nieuw dus is het interessant even te kijken naar de belangrijkste verschillen met Android. Als eerste valt op dat de resolutie van 1.366 bij 768 pixels niet op een Android tablet te vinden is. Microsoft heeft deze resolutie als minimale eis neergelegd voor fabrikanten waardoor veel Windows 8 tablets met deze resolutie zullen verschijnen. Een ander verschil is de 2GB aan werkgeheugen in plaats van 1GB op de meeste Android tablets. Windows heeft waarschijnlijk meer geheugen en rekenkracht nodig om alles soepel te laten draaien.

ASUS Vivo Tab – prijs en beschikbaarheid

De ASUS Vivo Tab is in Nederland te koop in een 64GB variant die een adviesprijs van 799 euro zonder dock en 949 euro met dock heeft. Of er 3G modellen verschijnen is nog niet bekend.

Algemeen

Merk Asus
Model Vivo Tab
Hybride of convertible Nee
Kleuren Zilver/Zwart
Besturingssysteem Windows 8
Gewicht 675 gram
Afmetingen 8.7mm dun

Prijs en Beschikbaarheid

Beschikbaarheid Nu beschikbaar
Lancering in Nederland Niet bekend
Laagste prijs Prijs niet bekend
Prijs met abonnement Variabel - bekijk

Display

Schermdiagonaal 11.6 inch
Techniek Super IPS + LCD
Resolutie 1366 x 768

Snelheid en geheugen

Processor Intel Atom Z2760
Kloksnelheid 1.8GHz
Werkgeheugen 2GB
Opslaggeheugen 64GB
Geheugenkaart lezer Ja

Connectiviteit

Wifi Ja
3G Nee
4G Nee
Bluetooth Ja - 4.0
NFC Nee
GSM Nee
GPS Ja
USB Nee
HDMI Ja

Camera's

Voorzijde 2.0 Megapixel
Achterzijde 8.0 Megapixel

Batterij

Batterij Lithium Polymer
Gebruiksduur Niet bekend

Overig

Active digitizer Nee
Stylus meegeleverd Nee
Overig Inclusief Wacom stylus

Reviews van de ASUS Vivo Tab (TF810C)

Schrijf een review

Persoonlijke gegevens
Waardering
Geef een cijfer voor deze tablet (*)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Pluspunten
Schrijf in het kort op wat je de pluspunten vindt van deze tablet (*)
Minpunten
Schrijf in het kort op wat je de minpunten vindt van deze tablet (*)
Conclusie
Schrijf een korte conclusie over je gebruikservaring met deze tablet (*)


Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd

LET OP: Je review zal eerst beoordeeld worden door de redactie. Bij goedkeuring van de redactie zal je review geplaatst worden.

  • Vivo Tab zonder dock
  • Vivo Tab met dock

Deze tablet beschikt niet over 3G en is dus niet met abonnement te koop.
Klik hier om alle tablets die wel over 3G beschikken te selecteren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd