Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Taichi 21

De ASUS Taichi 21 beschikt onder meer over twee 11.6 inch displays met Full HD resolutie, 4GB aan werkgeheugen, een Intel Core i5 of Core i7 processor, maximaal 256 aan opslaggeheugen, USB en HDMI poorten, een volledig QWERTY keyboard en Windows 8 als besturingssysteem.

Gebruikerswaardering
-
Onze waardering
8.0
Delen:
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews en nieuws
  • Bezoekersreviews
  • Prijzen
  • Tablet met abonnement

ASUS komt dit jaar (2012) met heel wat nieuwe Windows 8 producten, waaronder de Vivo Tab en Vivo Tab RT tablets. Nou vallen deze producten daadwerkelijk in de tablet categorie omdat zo als stand-alone tablet en als notebook gebruikt kunnen worden door het afneembare keyboard dock. Toch heeft ASUS ook producten gelanceerd die in een grijs gebied tussen tablets en Ultrabooks/notebooks vallen. De Taichi is één van deze producten.

De ASUS Taichi is op het eerste gezicht een normale laptop met een display en een keyboard, maar zodra je het apparaat omdraait of dichtklapt komt er een extra display tevoorschijn. Dit display bevindt zich aan de achterzijde van het ‘normale’ display en kan als touchscreen gebruikt worden. Dit biedt meerdere mogelijkheden. Zo kun je samen met de persoon die tegenover je zit aan iets werken, kun je het als presentatiescherm gebruiken en kun je het geheel dichtklappen en als tablet gebruiken.

De ASUS Taichi komt in een 11.6 inch en een 13.3 inch variant. De 11.6 inch variant heeft de naam Taichi 21 meegekregen en komt in verschillende configuraties naar Nederland. Hieronder vind je alle informatie over de ASUS Taichi 21.

ASUS Taichi 21 – specificaties

De ASUS Taichi 21 beschikt over twee 11.6 inch displays die beiden een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels hebben. Het display aan de voorzijde, in Ultrabook positie, is een ‘standaard’ display zonder touch bediening, terwijl het display aan de achterzijde met de vingers bediend kan worden. De IPS technologie moet zorgen voor een hoge helderheid en wijde kijkhoeken.

Verder beschikt de Taichi 21 over een Intel Core i5, 4GB aan werkgeheugen, 128GB aan opslaggeheugen, een VGA poort, twee USB 3.0 poorten, een microHDMI 1.4 uitgang, Bluetooth 4.0, twee camera’s, een 35Whr batterij en een QWERTY keyboard met achtergrondverlichting. Aan de achterzijde bevindt zich een 5 megapixel camera met LED flash en autofocus, aan de voorzijde een 720p webcam.

ASUS Taichi 21 – software

De ASUS Taichi 21 draait op een Intel processor en wordt dus uitgerust met de volledige versie van Windows 8 (Pro). Hiermee krijg je onder meer ondersteuning voor legacy programma’s (.exe bestanden). Daarnaast levert ASUS een aantal eigen applicaties en programma’s mee, onder meer voor het opslaan van gegevens in de cloud.

Lees meer over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT.

ASUS Taichi 21 – design

Wat natuurlijk meteen opvalt aan het design is het dubbele display. Zoals gezegd dient het ‘normale’ display voor het werken in notebook modus, terwijl het display aan de achterzijde een touchscreen bevat voor bediening middels de vingers. De Taichi komt in een zwart/grijze uitvoering met een geborsteld aluminium afwerking en een keyboard met achtergrondverlichting. Qua design is er verder weinig bijzonders te zien. Het apparaat heeft een gewicht van 1.25 kilogram en een afmeting van 306.6mm x 199.3mm x 17.4 mm.

ASUS Taichi 21 – varianten

De ASUS Taichi 21 komt voorlopig in één variant met een Intel Core i5 processor, 4GB RAM en 128GB aan opslaggeheugen op de markt. Daarnaast lanceert ASUS een grotere versie met 13.3 inch displays, de ASUS Taichi 31.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS Taichi 21 verschijnt in februari 2013 in Nederland voor een adviesprijs van 1.299 euro.

Algemeen

Merk Asus
Model Taichi 21
Hybride of convertible Nee
Kleuren Grijs/Zwart
Besturingssysteem Windows 8
Gewicht 1.25 kilogram
Afmetingen 306.6 x 199.3 x 17.4 mm

Prijs en Beschikbaarheid

Beschikbaarheid Nu beschikbaar
Lancering in Nederland Niet bekend
Laagste prijs Prijs niet bekend
Prijs met abonnement Variabel - bekijk

Display

Schermdiagonaal 11.6 inch
Techniek IPS LCD
Resolutie 1920 x 1080

Snelheid en geheugen

Processor Intel Core i5
Kloksnelheid 1.5GHz
Werkgeheugen 4GB
Opslaggeheugen 128GB
Geheugenkaart lezer Nee

Connectiviteit

Wifi Ja
3G Nee
4G Nee
Bluetooth Ja - 4.0
NFC Nee
GSM Nee
GPS Ja
USB Ja
HDMI Ja

Camera's

Voorzijde 720p
Achterzijde 5.0 Megapixel

Batterij

Batterij 35 Wh Lithium Polymer
Gebruiksduur Niet bekend

Overig

Active digitizer Nee
Stylus meegeleverd Nee
Overig Apparaat beschikt over twee displays.

Reviews van de ASUS Taichi 21

Schrijf een review

Persoonlijke gegevens
Waardering
Geef een cijfer voor deze tablet (*)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Pluspunten
Schrijf in het kort op wat je de pluspunten vindt van deze tablet (*)
Minpunten
Schrijf in het kort op wat je de minpunten vindt van deze tablet (*)
Conclusie
Schrijf een korte conclusie over je gebruikservaring met deze tablet (*)


Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd

LET OP: Je review zal eerst beoordeeld worden door de redactie. Bij goedkeuring van de redactie zal je review geplaatst worden.

  • ASUS Taichi 21

Deze tablet beschikt niet over 3G en is dus niet met abonnement te koop.
Klik hier om alle tablets die wel over 3G beschikken te selecteren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd