Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Taichi 31

De ASUS Taichi 31 beschikt onder meer over twee 13.3 inch displays met Full HD resolutie, 4GB aan werkgeheugen, een Intel Core i5 of Core i7 processor, maximaal 256 aan opslaggeheugen, een SD card reader, USB en HDMI poorten, een volledig QWERTY keyboard en Windows 8 als besturingssysteem.

Gebruikerswaardering
-
Onze waardering
8.0
Delen:
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews en nieuws
  • Bezoekersreviews
  • Prijzen
  • Tablet met abonnement

ASUS is één van de fabrikanten die vol voor Windows 8 gaat met een hoop nieuwe producten. Het bedrijf uit Taiwan heeft al meerdere Windows 8 tablets gelanceerd, waaronder de Vivo Tab en Vivo Tab RT tablets, maar daar blijft het niet bij. ASUS komt ook met een aantal producten die in een grijs gebied tussen tablets en notebooks vallen. De Taichi is een van deze aparte en unieke producten.

De ASUS Taichi is op het eerste gezicht een normale laptop met een display en een keyboard, maar zodra je het apparaat omdraait of dichtklapt komt er een extra display tevoorschijn. Dit display bevindt zich aan de achterzijde van het ‘normale’ display en kan als touchscreen gebruikt worden. Dit biedt meerdere mogelijkheden. Zo kun je samen met de persoon die tegenover je zit aan iets werken, kun je het als presentatiescherm gebruiken en kun je het geheel dichtklappen en als tablet gebruiken.

De ASUS Taichi komt in een 11.6 inch en een 13.3 inch variant. De 13.3inch variant heeft de naam Taichi 31 meegekregen en komt in verschillende configuraties naar Nederland. Hieronder vind je alle informatie over de ASUS Taichi 31.

ASUS Taichi 31 – specificaties

De ASUS Taichi 31 beschikt over twee 13.3 inch displays die beiden een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels hebben. Het display aan de voorzijde, in Ultrabook positie, is een ‘standaard’ display zonder touch bediening, terwijl het display aan de achterzijde met de vingers bediend kan worden. De IPS technologie moet zorgen voor een hoge helderheid en wijde kijkhoeken.

Verder beschikt de Taichi 31 over een Intel Core i5 of i7 processor, 4GB aan werkgeheugen, 128GB of 256GB aan opslaggeheugen, een VGA poort, twee USB 3.0 poorten, een SD card reader een microHDMI 1.4 uitgang, Bluetooth 4.0, twee camera’s, een 53Whr batterij en een QWERTY keyboard met achtergrondverlichting. Aan de achterzijde bevindt zich een 5 megapixel camera met LED flash en autofocus, aan de voorzijde een 720p webcam.

ASUS Taichi 31 – software

De ASUS Taichi 31 draait op een Intel processor en wordt dus uitgerust met de volledige versie van Windows 8 (Pro). Hiermee krijg je onder meer ondersteuning voor legacy programma’s (.exe bestanden). Daarnaast levert ASUS een aantal eigen applicaties en programma’s mee, onder meer voor het opslaan van gegevens in de cloud.

Lees meer over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT.

ASUS Taichi 31 – design

Wat natuurlijk meteen opvalt aan het design is het dubbele display. Zoals gezegd dient het ‘normale’ display voor het werken in notebook modus, terwijl het display aan de achterzijde een touchscreen bevat voor bediening middels de vingers. De Taichi komt in een zwart/grijze uitvoering met een geborsteld aluminium afwerking en een keyboard met achtergrondverlichting. Qua design is er verder weinig bijzonders te zien. Het apparaat heeft een gewicht van 1.55 kilogram en een afmeting van 339.2mm x 228mm x 17.4 mm.

ASUS Taichi 31 – varianten

De ASUS Taichi komt in meerdere varianten op de markt. De Taichi 31 komt met een Intel Core i5 processor en 128GB aan opslaggeheugen maar er komt ook een variant met een Intel Core i7 processor en 256GB aan opslaggeheugen. Daarnaast lanceert ASUS een kleinere versie met 11.6 inch displays, de ASUS Taichi 21.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS Taichi 31 zal naar alle waarschijnlijkheid in december naar Nederland komen voor een prijs vanaf 1.499 euro.

Algemeen

Merk Asus
Model Taichi 31
Hybride of convertible Nee
Kleuren Grijs/Zwart
Besturingssysteem Windows 8
Gewicht 1.55 kilogram
Afmetingen 339.2 x 228 x 17.4 mm

Prijs en Beschikbaarheid

Beschikbaarheid Nu beschikbaar
Lancering in Nederland Niet bekend
Laagste prijs Prijs niet bekend
Prijs met abonnement Variabel - bekijk

Display

Schermdiagonaal 13.3 inch
Techniek IPS LCD
Resolutie 1920 x 1080

Snelheid en geheugen

Processor Intel Core i5
Kloksnelheid 1.5GHz
Werkgeheugen 4GB
Opslaggeheugen 128GB - 256GB
Geheugenkaart lezer Ja

Connectiviteit

Wifi Ja
3G Nee
4G Nee
Bluetooth Ja - 4.0
NFC Nee
GSM Nee
GPS Ja
USB Ja
HDMI Ja

Camera's

Voorzijde 720p
Achterzijde 5.0 Megapixel

Batterij

Batterij 53 Wh Lithium Polymer
Gebruiksduur Niet bekend

Overig

Active digitizer Nee
Stylus meegeleverd Nee
Overig Verschillende configuraties mogelijk (processor en opslaggeheugen). Apparaat beschikt over twee displays.

Reviews van de ASUS Taichi 31

Schrijf een review

Persoonlijke gegevens
Waardering
Geef een cijfer voor deze tablet (*)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Pluspunten
Schrijf in het kort op wat je de pluspunten vindt van deze tablet (*)
Minpunten
Schrijf in het kort op wat je de minpunten vindt van deze tablet (*)
Conclusie
Schrijf een korte conclusie over je gebruikservaring met deze tablet (*)


Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd

LET OP: Je review zal eerst beoordeeld worden door de redactie. Bij goedkeuring van de redactie zal je review geplaatst worden.

  • Taichi 31 (Core i5)
  • Taichi 31 (Core i7)

Deze tablet beschikt niet over 3G en is dus niet met abonnement te koop.
Klik hier om alle tablets die wel over 3G beschikken te selecteren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd