Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fujitsu Stylistic Q702

De Fujitsu Stylistic Q702 is beschikbaar in een 128GB en 256GB versie. De tablet beschikt onder meer over Windows 7 Professional (upgrade naar Windows 8, een Intel Ivy Bridge processor, USB en HDMI poorten, een keyboard dock en een vingerafdruk scanner.

Gebruikerswaardering
-
Onze waardering
-
Delen:
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews en nieuws
  • Bezoekersreviews
  • Prijzen
  • Tablet met abonnement

Fujitsu is misschien niet de eerste fabrikant waar je aan denkt wanneer het aankomt op tablets maar dat heeft een logische reden. Fujitsu focust zich namelijk met name op zakelijke gebruikers en lanceert dan ook tablets die draaien op Windows en wat geavanceerde specificaties bevatten dan de Android en Windows tablets die gericht zijn op consumenten. Zo introduceerde Fujitsu eerder dit jaar de Stylistic Q550 Windows 7 tablet.

Een opvolger van dit model is de Stylistic Q702. Dit apparaat is een hybride model, wat inhoudt dat je het display los als tablet kunt gebruiken maar zodra je het keyboard dock koppelt heb je een volwaardige laptop. Fujistu wil hiermee zakelijke gebruikers aanspreken die mobiel willen zijn maar tegelijkertijd niet willen inleveren op krachtige prestaties voor productief werken.

Fujitsu Stylistic Q702 – Specificaties

De Stylistic Q702 is een wat grotere tablet dan we tot op heden gewend zijn en komt qua grootte eerder in de buurt van een ultrabook. Zo beschikt de tablet over een 11.6 inch display met Gorilla Glass bescherming en de IPS techniek voor wijde kijkhoeken en een hoge helderheid. Het display heeft een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, de minimale resolutie voor Windows 8 tablets. Daarnaast krijg je een Intel Core i3 of Core i5 Ivy Bridge processor, een Intel HD Graphics 4000 GPU, 4GB aan werkgeheugen, optioneel 3G, en 128GB of 256GB aan SSD opslaggeheugen. Aan de voor- en achterzijde bevinden zich ook nog camera’s en aan de achterzijde bevindt zich een vingerafdruk scanner.

Qua aansluitingen beschikt de tablet over een USB 3.0 poort, een SDXC card reader, HDMI en een USB 2.0 poort. Alsof dat nog niet genoeg is beschikt het keyboard dock over een USB 3.0 poort, een USB 2.0 poort, Gigabit Ethernet en een VGA aansluiting. Ook beschikt het dock over een ingebouwde batterij waardoor in totaal 10 uur met de combinatie gewerkt moet kunnen worden. In het dock bevindt zich ook een stylus die gebruikt kan worden voor het bedienen van de tablet.

Fujitsu Stylistic Q702 – Software

De Stylistic Q702 draait standaard op Windows 7 Professional maar dat is puur om de periode tot aan de introductie van Windows 8 te overbruggen. Zodra het nieuwe besturingssysteem van Microsoft gelanceerd is krijgen alle bezitters van deze tablet een gratis update naar Windows 8 Pro. Verder levert Fujitsu een aantal applicaties standaard mee die interessant zijn voor zakelijke gebruikers.

Fujitsu Stylistic Q702 – Prijs en beschikbaarheid

De Stylistic Q702 zal eind september (2012) in Nederland verschijnen. Een adviesprijs is nog niet bekend maar in de VS wordt het apparaat verkocht voor een prijs vanaf 1.099 dollar. De kans is groot dat de prijs in euro’s bijna letterlijk overgenomen wordt.

Algemeen

Merk Fujitsu
Model Stylistic Q702
Hybride of convertible Nee
Kleuren Zilver/Zwart
Besturingssysteem Windows 7 - Windows 8
Gewicht 850 gram
Afmetingen 302 x 195 x 12.7 mm

Prijs en Beschikbaarheid

Beschikbaarheid Nu beschikbaar
Lancering in Nederland Niet bekend
Laagste prijs Prijs niet bekend
Prijs met abonnement Variabel - bekijk

Display

Schermdiagonaal 11.6 inch
Techniek IPS LCD
Resolutie 1366 x 768

Snelheid en geheugen

Processor Intel Core i5
Kloksnelheid 1.8GHz
Werkgeheugen 4GB
Opslaggeheugen 128GB - 256GB
Geheugenkaart lezer Ja

Connectiviteit

Wifi Ja
3G Ja
4G Nee
Bluetooth Ja - 4.0
NFC Nee
GSM Nee
GPS Ja
USB Ja
HDMI Ja

Camera's

Voorzijde 720p
Achterzijde 5.0 Megapixel

Batterij

Batterij 3150 mAh Lithium Polymer
Gebruiksduur Niet bekend

Overig

Active digitizer Nee
Stylus meegeleverd Nee
Overig Optioneel 3G

Reviews van de Fujitsu Stylistic Q702

Schrijf een review

Persoonlijke gegevens
Waardering
Geef een cijfer voor deze tablet (*)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Pluspunten
Schrijf in het kort op wat je de pluspunten vindt van deze tablet (*)
Minpunten
Schrijf in het kort op wat je de minpunten vindt van deze tablet (*)
Conclusie
Schrijf een korte conclusie over je gebruikservaring met deze tablet (*)


Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd

LET OP: Je review zal eerst beoordeeld worden door de redactie. Bij goedkeuring van de redactie zal je review geplaatst worden.

  • Stylistic Q702 (128GB)
  • Stylistic Q702 (256GB + dock)

Deze tablet beschikt niet over 3G en is dus niet met abonnement te koop.
Klik hier om alle tablets die wel over 3G beschikken te selecteren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd