Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Advies voor aankoop stabiele Tablet?


4 juli, 2014, Categorie:

Beste lezers.

Al geruime tijd (jaren) loop ik tegen problemen op met instabiele tablets. Ik heb het dan over tabs die in eerste instantie prima lijken te werken maar na verloop van tijd wat hakkerig en traag worden. Ook mijn Asus 300T heeft hier last van. Daar ben ik nu een beetje klaar mee. Iemand een suggestie voor een snelle stabiele tablet?

Antwoorden

Beste,

Dat hangt er een beetje vanaf wat je wilt. Zoek je wederom een Android tablet? Zoek je wederom een hybride apparaat? Wat is je budget? Of mag het ook een ander besturingssysteem zijn?

Daarbij; dat een tablet na verloop van tijd trager wordt kan ook door het gebruik komen. Er zijn veel factoren die dit kunnen beïnvloeden en zo kan zelfs een door ons erg goed beoordeelde Sony Xperia Z2 Tablet of een Samsung Galaxy Tab S 10.5 na verloop van tijd wat trager worden.

Hoi Martijn,

 

Bedankt voor je reactie.

Het liefst Android maar anders gewoon een ander stabiel systeem. De reden van het traag worden is deze simpel te onderzoeken c.q. op te lossen? Ik heb begrepen dat de Ipad dit probleem namelijk niet heeft. Mijn Asus 300T heeft maar een paar apps erop. En toch is hij traag in reactie en hapert. Dit zelfde probleem al reeds met andere Asus tablets ondervonden (Transformer 100).

Hoi,

Dat is inderdaad vervelend maar ik durf niet te garanderen dat een iPad dit probleem niet tegen zal komen. Mijn iPhone is na 3 jaar ook traag geworden, zonder dat er veel apps op stonden. Het ligt ook aan software-updates bijvoorbeeld. Maar, wel is de kans dat een iPad trager wordt in mijn optiek wat kleiner of het duurt in ieder geval langer.

Oke, ik denk dat ik de nieuwe Galaxy Tab S maar ga halen.

Een antwoord toevoegen